Rețeta de zacuscă cu ghebe și ceapă coaptă. Ingredientul care o face delicioasă

0

Rețeta pentru zacuscă cu ghebe și ceapă coaptă. Ingredientul care o face delicioasă. Sezonul preparatelor pentru iarnă a început deja, iar zacusca este una dintre ele.

Pe lângă că este delicioasă și are la bază legume, zacusca poate fi consumată pe o felie de pâine, lucru care o face extrem de accesibile.

Iată de ce ingrediente ei nevoie pentru rețeta de zacuscă cu ghebe și ceapă coaptă:

  • 1 kg ghebe
  • 200 g ardei gras
  • 500 g vinete
  • 500 g ceapa
  • 3 capatani usturoi(mici)
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin

Modul de preparare este foarte simplu. Se curăță ceapa și se strunește cu ulei și sare, iar apoi se adaugă usturoiul în tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine, iar între timp tocam legumele coapte inainte.

Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate, lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam, ardei, ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam vinetele, condimente dupa gust, sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate, usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min (pana ce scade lichidul bine).

La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos, le acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.