Rețeta pentru amandine. Cum se prepară corect glazura

Rețeta pentru amandine. Cum se prepară corect glazura. Amandinele sunt cele mai celebre prăjituri din România. Le găsim în numeroase magazine, dar și în cofetării.

Sunt delicioase, însă la prima vedere ar putea părea dificil de preparat. Rețeta pentru amandine nu este însă una complicată, dacă avem grijă să urmăm fiecare sfat în parte.

Ingredientele necesare pentru rețeta de amandine sunt următoarele:

Rețeta pentru amandine. Cum se prepară corect glazura

Pentru blat

  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua

Pentru crema

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida

Pentru sirop

  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom

Pentru glazura

  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

Rețeta pentru amandine. Cum se prepară corect glazura

Pentru prepararea amandinelor acasă, începem cu blatul. Ouăle vor fi separate, iar gălbenușurile se amestecă alături de zahăr, ulei și apă.

Ulterior se adaugă și făina, alături de cacao și praful de copt. Albușurile se bat separat și vor fi încorporate și ele apoi în compoziția cu gălbenuș.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Vom pune blatul la cuptor până când trece testul scobitorii, iar în acest timp putem prepara crema.

Se pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.

Blatul va fi tăiat în două și însiropat cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată.

Prăjitura se taie în formă pătrată, în funcție de preferințe, iar apoi se glazurează fiecare bucățică în parte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed