Rețeta pentru turta dulce de casă. Gustul îți amintește instant de copilărie

Rețeta pentru turta dulce de casă. Gustul îți amintește instant de copilărie. Toată lumea a mâncat măcar odată o turtă dulce delicioasă.

Aceasta poate fi achiziționat din comerț, însă gustul nu poate fi comparat cu cel de acasă. Iată rețeta pentru turta dulce tradițională, pe care o vei prepara cu siguranță și următoarea dată.

Ingredientele necesare pentru turta dulce sunt următoarele:

Rețeta pentru turta dulce de casă. Gustul îți amintește instant de copilărie

  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 9 linguri miere
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie

În ceea ce privește modul de preparare, rețeta, care ne amintește de copilărie este foarte simplă.

Prima oară se amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie, dar și zahărul, într-o cratiță care se află pe aragaz la foc mic.

Se ia apoi de pe foc, iar compoziția se lasă la răcit. În tot acest timp amestecăm ingredientele uscate, în afară de ouă.

Rețeta pentru turta dulce de casă. Gustul îți amintește instant de copilărie

Combinăm amestecul de unt topit cu ingredientele uscate, iar ouăle le batem separat și le adăugăm deasupra.

Compoziția obținută trebuie frământată foarte lent, până când obținem o pastă omogenă. Nu trebuie să se lipească pe mâini. Dacă se lipește, atunci mai punem făină, pentru că aluatul nu trebuie să fie lipicios.

Se acoperă compoziția apoi timp de 30 de minute și se lasă să crească. În tot test timp, preîncălzit cuptorul.

Urmează partea cea mai bună, formăm biluțele din aluat, sau le tăiem în formele preferate. Când le punem în tavă trebuie păstrată o distanță de măcar 2 centimetri pentru că ele vor crește și nu trebuie să se lipească între ele.

Se lasă la cuptor între 10-20 de minute, în funcție de cât de groase și mari sunt formele și se mai verifică din când în când.

Puteți consuma turta dulce și caldă, dar și după ce s-a răcit. La final se poate orna cu o cremă albă de vanilie, sau cu ciocolată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed