AcasăEuropaRetorica perfidă a lui Andrew Tate face ravagii în Marea Britanie. Numeroși...

Retorica perfidă a lui Andrew Tate face ravagii în Marea Britanie. Numeroși elevi au fost radicalizați

Profesorii din Marea Britanie se confruntă cu probleme, din cauza lui Andrew Tate, miliardarul arestat în România. Numeroși adolescenți au radicalizați și sunt greu de reabilitat.

Andrew Tate, care a fost arestat pentru constituire unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, încă are un efect devastator asupra minții adolescenților, scrie The Sunday Times.

Ce gândesc, de fapt, elevii

Pentru a se lămuri cât de grava este probleme, de fapt, o școală din sudul Londrei a provocat un grup de 30 de elevi de 14 ani să discute despre ideile lui Tate. Acștia au fost rugați să răspundă la întrebări precum „Credeți că Tate încă mai e inofensiv?” și ”Ce se întâmplă când primim mesajele lui?”.

Se pare că discuția într-o dezbatere despre viol și „vina” femeilor agresate sexual, idee susținută de Tate și apărată de zece elevi.

Profesorul, un bărbat, i-a întrebat atunci cum s-ar simți dacă mama sau sora lor ar fi victimele unui viol. „În acel moment, mulți dintre băieți și-au schimbat tonul când le-am pus mamele sau surorile în acea lumină, dar a fost îngrijorător că unii puști n-au făcut-o și tot au spus că ar fi vina acestora”, a spus profesorul care și-a păstrat anonimatul.

Sophie Whitehead de la School of Sexuality Education, cea care asigură dezbateri despre consimțământul sexual, a numit „violentă” retorica lui Tate și spune că aceasta a afectat foarte mulți tineri. „E o formă de radicalizare care mă îngrijorează”, a spus ea.

Ce scop a avut dezbatere despre Andrew Tate

După ce au văzut că mulți îl susțin pe Andrew Tate, profesorii din școala londoneză au încercat să le explice elevilor că glumele și ideile misogine pot escalada în infracțiuni grave precum hărțuirea sexuală și violul.

Tate, care s-a autodescris drept misogin, a ajuns cunoscut pe rețelele de socializare, adunând o bază de admiratori formată preponderent din tineri. Înregistrările video în care spunea că locul femeilor e în bucătărie și că ar trebui controlate de bărbați s-au răspândit pe TikTok și pe alte platforme online.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.