Retrospectiva săptămânii. Cele mai importante știri de săptămâna aceasta

Retrospectiva săptămânii

Acţiunile UiPath şi-au pierdut aproape o treime din valoare, după ce compania de software a anunţat previziuni sub aşteptări şi revenirea ca CEO a lui Daniel Dines. Compania, care dezvoltă software care automatizează sarcini şi procese repetitive, a declarat că CEO-ul Rob Enslin se va retrage la 1 iunie şi va fi înlocuit de cofondatorul Daniel Dines, care a demisionat din funcţia de co-CEO pe 31 ianuarie. Acţiunile UiPath au scăzut cu aproximativ 20% de când Enslin şi-a asumat conducerea unică.

Circulaţia pe Transalpina se deschide sâmbătă. Sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt va fi deschis doar în intervalul orar 08:00 – 18:00. În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.

Alegeri 2024: Mircea Geoană ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă sau Simion. Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania) şi 11,5% pentru Nicolae Ciucă, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

România a avut în 2023 cea mai ridicată pondere a investiţiilor din ultimii 11 ani.Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a subliniat faptul că datele Eurostat privind dinamica investiţiilor din anul trecut arată că România a avut cea mai ridicată pondere a investiţiilor productive în PIB din ultimii 11 ani. Astfel, investiţiile productive din PIB sunt 26,9%, pe 2023, însemnând o valoare brută de 87,3 miliarde euro. „În anul 2024 sunt alocate prin buget investiţii publice record de 120 miliarde lei, duble faţă de momentul intrării PSD la guvernare în anul 2021”, a mai spus ministrul PSD.

Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic, sancţionată. Ministrul Agriculturii a anunțat! Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic decât cel achiziţionat ulterior de către retailer din import ar putea fi sancţionată cu 5% din cifra de afaceri, potrivit unui proiect de act normativ la care se lucrează în Ministerul Agriculturii, a anunţat, miercuri, ministrul Agriculturii Florin Barbu, la discuţiile din Comisia economică din Senat.

Diferență uriașă. Cât costă castraveții la fermă și la supermarket. O postare a unei familii de legumicultori din Matca, județul Galați, a stârnit revolta multor mici fermieri. Soții Pohrib, cultivatori de legume, au arătat că ei vând castraveții în piața din comună cu numai 1 leu pe kilogram, iar un kilogram de castraveți de același tip se comercializează într-un mare lanț de retail cu 7 lei pe kilogram.

Donald Trump, condamnat! Mai poate candida pentru președinția SUA. Juraţii din procesul de la New York al lui Donald Trump au ajuns la concluzia că fostul preşedinte este vinovat în dosarul deschis pentru că ar fi ascuns în documente contabile o plată către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea în legătură cu o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006, potrivit CNN.

Retrospectiva săptămânii

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed