AcasăEconomieReuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu OCDE / Premierul a...

Reuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu OCDE / Premierul a solicitat prioritate maximă pentru îndeplinirea obligaţiilor şi evaluarea stadiului procesului de aderare

Premierul a cerut tuturor instituţiilor responsabile de îndeplinirea standardelor OCDE să trateze cu maximă prioritate activităţile necesare pentru atingerea obiectivelor de linie.

„Vă cer să participaţi activ la toate reuniunile de lucru ale OCDE, să îndepliniţi, la termen, toate obligaţiile care vă revin, incluzând aici răspunsurile la clarificările solicitate de experţii Organizaţiei, implementarea măsurilor aferente şi evaluarea permanentă a stadiului procesului de aderare. La nivelul Guvernului, aveţi tot sprijinul asigurat pentru a gestiona optim întregul parcurs. Pentru România, aderarea la OCDE este obiectiv strategic şi va aduce investiţii străine consistente şi o creştere a standardului de viaţă pentru români. Cel mai important beneficiu va fi transformarea administraţiei româneşti într-una armonizată cu standardele occidentale, pe care statele dezvoltate din OCDE le implementează deja cu succes”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Ultimele Articole