AcasăEconomieRevista presei 17.11.2010 - Cum arată Legea salarizării- varianta discutată în şedinţa...

Revista presei 17.11.2010 – Cum arată Legea salarizării- varianta discutată în şedinţa Coaliţiei

ZF: Războiul valutelor ar putea ocoli Europa de Est care se străduieşte să atragă capital chiar şi în condiţiile în care nivelurile extrem de scăzute ale dobânzilor din cele mai importante economii obligă ţările emergente din Asia şi America Latină să depună eforturi pentru a stăvili fluxul de capital venit din partea investitorilor aflaţi în căutare de randamente mai mari. În timp ce strategii G20 caută modalităţi de a preîntâmpina apariţia unor bule de active pe fondul valurilor de fonduri speculative în ţări precum China şi Brazilia, ţările est-europene au nevoie de capital pentru a-şi finanţa deficitele bugetare şi comerciale după ce au beneficiat de împrumuturi de urgenţă de la FMI şi UE de peste 100 de miliarde de dolari pe parcursul recesiunii, scrie Bloomberg.”Regiunea are în continuare nevoie de mult capital străin”, a declarat Neil Shearing, economist în cadrul Capital Economics.

România liberă: Paradisurile fiscale de la colţul străzii. Activitatea caselor de schimb valutar presupune parcurgerea unei proceduri strict reglementate de lege, tocmai pentru a elimina evaziunea fiscală. Pentru a vedea cum sunt respectate dispoziţiile legale, am mers la zece puncte „exchange house” din Bucureşti – aparţinând unor companii cu mai multe puncte de lucru – şi am cerut să tranzacţionăm lei şi euro. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost faptul că doar una dintre aceste case de schimb valutar ne-a dat bon fiscal. Vânzătorii de la celelalte s-au făcut că plouă. Mai mult decât atât, comercianţii au încălcat principalele reguli din acest domeniu.

Gândul: Cum arată Legea salarizării- varianta discutată în şedinţa Coaliţiei. După o şedinţă de trei ore, liderii Coaliţiei au trasat axele salariale pentru bugetari pentru anul 2011. Sunt veşti bune, având în vedere că aceştia, în mod unitar, îşi vor recupera 15% din cei 25% pierduţi în cursul acestei veri. Mai mult, cei care au venituri sub 1.000 de RON vor beneficia de o atenţie specială din partea Guvernului pentru a trece peste această periodă dificilă. “Toată lumea vrea să facă două lucruri: să majorăm veniturile pe care le au bugetarii şi pe cei care au venituri sub 1.000 de RON să-i ajutăm într-un fel să treacă peste această perioadă dificilă, pentru că o majorare cu 25%- cât ar însemna revenirea- pe veniturile pe care are statul astăzi este imposibil. Şi-atuncea majorarea pe care am încercat să o forţăm cu o doză destul de mare de risc după părerea mea ar fi de 15% unitar”, a declarat, pentru Gândul, liderul minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.

Adevărul: Ciulinii Bărăganului pot bate conducta Nabucco. Nu proiectele-gigant, precum Nabucco, pot rezolva problemele energetice ale României, ci utilizarea surselor regenerabile, în special a biomasei, spune omul de afaceri Jean Valvis. El urmăreşte realizarea unui complex energetic din surse regenerabile în Insula Călăraşi, pe care îl consideră proiectul vieţii lui. Cele patru milioane de hectare de teren necultivate din România pot însemna un potenţial uriaş de a produce energie din biomasă, prin cultivarea de plante energetice, spune omul de afaceri Jean Valvis, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”. El consideră că sursele regenerabile de energie sunt şansa României de a scăpa de dependenţa de importurile de resurse energetice.

Capital: Românii rămân fără cărţi de muncă. După decenii în care le-au făcut viaţa acră angajatorilor, recrutorilor şi altor categorii forţate să se ocupe de interacţiunea cu inspectorii de muncă, birourile de evidenţă, mai cunoscute sub denumirea de camere de muncă, vor deveni inutile. De la 1 ianuarie 2011, cărţile de muncă nu vor mai fi gestionate de inspectoratele teritoriale de muncă (ITM). În schimb, toate datele privind evidenţa salariaţilor, vechimea în muncă şi dreptul la pensie vor fi înregistrate, în format electronic, la casele judeţene de pensii.

EVZ: Cum să-ţi promovezi afacerea pe online. Printre primii paşi pe care-i faci atunci când începi un business este site-ul afacerii. Mai ales la început de drum, dar şi pe parcurs, mediul on-line îţi permite să-ţi atingi clienţii aşa cum niciun alt mediu nu o poate face, mai ales dacă este luată în considerare latura financiară. Mediul on-line are cele mai eficiente modalităţi de a te adresa strict clienţilor pe care îi vizezi, la acestea adăugându-se şi o viteză de reacţie foarte mare la schimbările mediului în care activezi. Dar ce folos să ai în portofoliu cele mai bune produse sau să oferi cele mai bune servicii dacă lumea nu ştie de tine?

Ultimele Articole