AcasăEconomieRevista presei 21.09.2010 - Udrea a făcut show de 190.000 de euro...

Revista presei 21.09.2010 – Udrea a făcut show de 190.000 de euro la Expo Shanghai 2010

ZF: Dragoş Petrescu, proprietarul grupului City Grill, îşi va concentra afacerile, care au ajuns la 12,4 milioane de euro anul trecut, pe segmentele unde oamenii continuă să aloce o parte din bugetul lor de cheltuieli, resprectiv berăriile, shaormeriile, brutăriile şi restaurantele slow-food, care practică preţuri medii spre mici. “Ne-am poziţionat bine pe piaţă. Am creat un concept bine definit – berării, shaorma, brutării – pe segmente unde oamenii au rămas predispuşi să cheltuiască”, spune Petrescu.

Jurnalul.ro: Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a cheltuit 160.800 de euro, fără TVA, pentru organizarea evenimentelor de la Shanghai, din data de 29 iulie, cu ocazia lansării brandului turistic al României. Locul de desfăşurare al activităţilor a fost Expoziţia Mondială de la Shanghai, iar banii au fost asiguraţi din fondurile europene de promovare internaţională.

Aşa cum era de aşteptat, la licitaţie a fost depusă o singură ofertă, de o firmă chineză, care a fost declarată câştigătoare.

Importurile de gaze ale României nu mai sunt dependente de Rusia. Conducta care leagă ţara noastră de restul Europei a devenit funcţională. Petrom şi Romgaz au început deja să aducă gaze prin conducta Szeged-Arad, acestea fiind primele importuri care nu provin din Rusia, scrie Adevărul.

Mult aşteptata conductă Szeged-Arad, care leagă sistemul de gaze din România cu cel din Ungaria, a devenit în sfârşit funcţională. OMV Petrom Gas, subsidiară a Petrom, şi compania de stat Romgaz sunt primele care utilizează noua conductă pentru a aduce gaze din Vest. Acestea sunt primele volume de gaze importate de România care nu provin din Federaţia Rusă.

Cardurile de credit sunt instrumentele financiare prin care băncile percep cele mai multe taxe şi comisioane. Capital  a analizat aceste costuri pentru cardurile standard din ofertele mai multor bănci, scrie Capital.

Alegerea cardului de credit cu cele mai mici costuri din piaţă este dificilă. Un comision zero pentru un anumit serviciu anunţat în oferta unei bănci este compensat, adesea, cu taxe ridicate pentru alte servicii, astfel încât clienţii pot alege produsul în funcţie de utilizarea cea mai frecventă pe care doresc să o dea cardului de credit.

România Liberă: Deşi au omorât zeci de tineri, substanţele etnobotanice continuă să se vândă în “magazinele de vise” din România, sub denumirea de îngrăşăminte pentru plante sau odorizante.

Vânzarea substabntelor etnobotanice prin aşa-zisele „magazine de vise” a căpătat în România dimensiunile unui fenomen. Mulţi tineri s-au apucat să consume astfel de substanţe halucinogene, pretins naturale, convinşi de preţurile rezonabile ale acestora, dar şi de faptul că le pot cumpăra chiar din magazine deschise sub ochii autorităţilor.

Ultimele Articole