Revista presei economice de luni, 24 septembrie

Comertul online este inca neprofitabil, remarca Business Standard. Compania Dante International care opereaza, impreuna cu Emag International, site-ul de comert electronic eMAG.ro, lider pe piata de comert online, a raportat in 2006 pierderi brute de 521.527 de lei (0,5 milioane de euro) si o cifra de afaceri de 79.705.389 de lei (22,61 milioane de euro), potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante. Compania Emag International a inregistrat si ea pierderi brute de 947.875 de lei (268,938 de euro) si o cifra de afaceri de 30.090.755 de lei (8,53 milioane de euro). Dintre clientii magazinului online, 60% sunt persoane fizice si companii mici, iar 40% companiile mijlocii si mari. Printre companiile din portofoliul eMAG.ro se numara Coca-Cola, Nestle, Ernst&Young, Paynet si ING. Citeste mai mult.

Boomul investitional va dinamiza piata de consultanta, ne spune Adevarul. Presedintele Deloitte România, George Mucibabici, sustine ca auditul are o pondere de 50% în veniturile companiilor de profil, dar, în viitor, acest procent va scadea pe fondul dezvoltarii consultantei financiare. Datorita efervescentei pietei si a ritmului extrem de dinamic al mediului de business, economia româneasca creste cu rate superioare tarilor celor din regiune. Iar tendinta se va mentine pe o perioada de minim cinci ani. Boomul investitiilor straine din tara noastra, datorate în mare parte si integrarii în Uniunea Europeana, nu ramâne fara consecinte asupra pietei de consultanta. Noi tipuri de consultanta încep sa prinda teren, în conditiile în care segmentul de business se dezvolta în ritm accentuat. Materialul complet.

AVAS „sponsorizeaza“ preluarea Daewoo Craiova cu 10 milioane de euro, aflam din Cotidianul. Potrivit contractului de privatizare a Automobile Craiova, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a angajat sa preia participatiile actionarilor minoritari in termen de trei luni de la finalizarea privatizarii. Pachetul de actiuni de 27,59% urmeaza sa fie vindut Ford la pretul la care producatorul american a achizitionat pachetul majoritar. AVAS va oferi actionarilor minoritari ai Automobile Craiova, in schimbul participatiilor acestora, titluri la alte societati unde institutia detine actiuni, respectiv Petrom, Distrigaz Sud, E.ON Gaz Romania sau Electrica. Actionarii minoritari ai Automobile Craiova sint SIF Oltenia, care detine 22,06% din titluri, respectiv 4.179.510 actiuni, si mai multe persoane care controleaza 5,53%, respectiv 1.048.537 de actiuni. Citeste mai mult.

Evenimentul Zilei a aflat parerea guvernatorului Isarescu despre starea economiei: am putea rata tinta de inflatie! Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, se teme ca tinta de inflatie stabilita pentru 2007 ar putea fi depasita, ca rezultat al cresterii preturilor la produsele alimentare din cauza secetei, dar si din cauza perceptiei asupra deprecierii leului, . „Exista doua riscuri majore pentru tinta indicelui preturilor de consum, iar amandoua au avut o evolutie nesatisfacatoare si au format o combinatie defavorabila in luna august”, a spus Isarescu. Afla mai mult.

SIF-urile au 127 mil. euro pentru listarea Transgaz, sustine Business Standard. Cele cinci societati de investitii financiare se pregatesc pentru oferta publica initiala a Transgaz, cu peste 127 milioane de euro in conturi la diferite banci, pentru a intra in actionariatul companiei, conform reprezentantilor SIF. “In acest moment avem in conturi peste 28 milioane de euro, bani veniti, in mare parte, din lichidarea pachetului detinut la Altur (companie producatoare de componente auto – n.red.). Am putea sa ne ducem sa luam de toti banii actiuni la banci sau la alte companii mari, dar avem restrictii la activul net. In aceste conditii, ne gandim si la faptul ca, asa cum a zis Guvernul, in noiembrie incepe oferta la Transgaz, iar ca sa prinzi un procent mare din Transgaz, trebuie sa vii cu multi bani.Situatia va fi la fel ca la Transelectrica, unde am subscris la oferta publica initiala cu 40 milioane de lei (circa 11,5 mil. euro), si am luat foarte putine actiuni. Citeste stirea.

Ford cumpara si partea actionarilor minoritari de la Automobile Craiova, ne informeaza Gandul. Investitii tehnologice de 657 milioane euro si investitii de mediu de doua milioane de euro, sunt angajamentele pe care producatorul american de automobile Ford si le-a luat pentru Automobile Craiova. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat la sfârsitul saptamânii pe propriul site contractul de privatizare a companiei Automobile Craiova.  Una dintre prevederi stipuleaza ca  AVAS va achizitiona participatiile actionarilor minoritari ai companiei Automobile Craiova. Acestea vor fi vândute Ford, de catre AVAS, la pretul la care producatorul american a achizitionat pachetul majoritar, respectiv de 4,1556 de euro pe titlu. Finalizarea tranzactiei va avea loc pâna la 30 ianuarie 2008. Pâna la aceasta data, statul român prin AVAS trebuie sa notifice Comisia Europeana în legatura cu acordarea ajutorului de stat, iar Ford trebuie sa obtina autorizarea concentrarii economice, din partea autoritatilor de reglementare din domeniul concurentei. Actionarii minoritari ai Automobile Craiova sunt SIF Oltenia, care detine 22,06% din titluri, si mai multe persoane fizice si juridice, cu 5,5%. Citeste stirea.

Cotatia leului ingrijoreaza Banca Nationala, aflam din Romania Libera. Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mari dobanda de politica monetara, in cazul in care declinul cotatiei leului va pune in pericol tinta stabilita pentru inflatie. „Nu cred ca va fi nevoie sa marim dobanda de politica monetara pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Mugur Isarescu. El a adaugat insa ca mentinerea la un nivel scazut a interesului investitorilor pentru plasamentele riscante si deprecierea, in consecinta, a cotatiei leului la un nivel care poate pune in pericol tinta de inflatie vor determina majorarea dobanzii. Materialul complet.

Vor fi sase benzi pe Bucuresti-Ploiesti, ne spune Cotidianul. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a solicitat celor doua consortii care realizeaza primele doua tronsoane de autostrada intre Bucuresti si Ploiesti oferte de pret pentru construirea a trei benzi pe fiecare sens de circulatie, in loc de doua, dupa cum era stabilit in proiectele prezentate initial. Proiectul va fi extins la trei benzi pe sens pina aproape de Ploiesti, de unde va porni autostrada care va duce la Focsani si apoi la Albita. Mihai Grecu, director general al companiei, afirma ca largirea este necesara deoarece portiunea va fi folosita atit de persoanele care calatoresc catre Valea Prahovei, cit si de cele care vor circula in directia Moldova. „Traficul este ridicat, respectiv intre 30.000 si 60.000 de autovehicule zilnic pe sens“, spune directorul general. Citeste mai mult.

Ministerul Apararii ezita sa semneze contractul cu firma Alenia, ne informeaza Jurnalul National. Ministerul Apararii ezita sa semneze contractul cu firma Alenia pentru livrarea a sapte avioane scurt/mediu curier, afacere estimata la aproape 400 de milioane de euro. Potrivit unor surse din institutia militara, Alenia insista sa se parafeze angajamentul celor doua parti înainte de 1 octombrie. De ce sunt italienii presati de aceasta data? Informatii recente venite pe canale diplomatice si din surse oficiale americane explica emotiile asteptarii zilei de 1 octombrie pentru cei implicati într-o mare afacere politico-militara ce are ca miza un contract de 6 miliarde de dolari. La 1 octombrie, atotputernica institutie Governement Accontability Office (GAO) va anunta decizia la contestatia depusa de Raytheon Company si EADS Casa fata de alegerea de catre Departamentul American al Apararii a aparatului C-27J Spartan pentru dotarea Fortelor Terestre si Fortelor Aeriene cu avioane tactice de transport. Materialul complet. 

 

 

 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed