Revista presei economice de vineri, 19 octombrie

„Calificarea tradusa in bani: 100 de milioane de euro”, este titlul de pe prima pagină a Cotidianului de astăzi. Calificarea nationalei la turneul final al Campionatului European de fotbal este o afacere care alimenteaza cu bani agentiile de turism, industria publicitara, mass-media, impresarii, dar si FRF. Citeşte complet.

„S-a vandut BT Asigurari. Cine urmeaza?” – se întreabă Business Standard. Francezii si-au facut intrarea pe piata de asigurari din Romania, prin compania Groupama, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata din Franta. Firma a achizitionat 90% din subsidiara de profil a Bancii Transilvania, BT Asigurari. Urmatoarea miscare de proportii ar putea fi preluarea BCR Asigurari, principalii favoriti fiind, conform informatiilor din piata, austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), noii proprietari ai Asirom. Citeşte articolul integral.

Şi Cotidianul scrie despre vânzarea BT Asigurări. Conducerea Bancii Transilvania a anuntat ieri ca vrea sa ia cel putin 90 de milioane de euro pe BT Asigurari. Acesta este pretul convenit cu Groupama, dar el poate creste daca rezultatele financiare pe anul acesta ale firmei BT Asigurari vor fi foarte bune. Potrivit bancii, tranzactia privind vinzarea BT Asigurari se deruleaza in temeiul unor termeni si conditii de confidentialitate si este estimata sa se incheie la finele acestui an. Citeşte aici.

Citiţi şi în Adevărul ce scrie referitor la vânzarea BT Asigurări. Banca Transilvania a luat 90 milioane de euro pe BT Asigurări. Preţul ar putea fi mai mare, în funcţie de rezultatele financiare pe 2007 ale companiei de asigurări. Groupama şi Banca Transilvania au semnat, miercuri, contractul prin care compania franceză de asigurări devine acţionarul unic al BT Asigurări SA. În urma tranzacţiei, Banca Transilvania şi-a înstrăinat întreaga participaţie, reprezentând 90% din capitalul social, la BT Asigurări. Materialul complet.

Ziarul Financiar susţine că „tot Wall Street-ul s-a interesat de achizitia BT Asigurari”. Toate marile banci de investitii de pe Wall Street, reprezentand importante grupuri financiare, au fost interesate de achizitia BT Asigurari de la Banca Transilvania, aceasta fiind una dintre ultimele posibilitati de intrare pe piata locala a asigurarilor, care creste cu 30-40% in fiecare an. Citeşte articolul.

Rovinieta in 2008: minimum 28 de euro, anunţă Cotidianul. Tariful pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, rovinieta, cu o durata de un an, va varia intre 40 de euro, pentru un autoturism non-euro, si 28 de euro, pentru un autoturism Euro 2 si peste, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Cuantumul taxei de drum, care va intra in vigoare de la inceputul anului viitor, a fost aprobat inca din anul 2002, calendarul de aplicare etapizata a tarifului de utilizare a drumurilor fiind convenit cu Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al CNADNR. Amintim ca pentru autoturisme, in 2007, taxa de drum este cuprinsa intre 16 si 24 de euro. Mai mult, aici.

Preţul unei roviniete pentru 12 luni va creşte, de la 1 ianuarie 2008, de la 16 euro pentru autoturismele Euro II şi 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II,respectiv 40 euro, tarifele fiind corelate cu nivelul prevăzut de directivele europene, scrie Gândul. Pentru o rovinietă cu o valabilitate de o zi, tariful este de un euro indiferent de tipul de autoturism, preţul actual fiind de 0,6 euro. Pentru cele cu valabilitate de o săptămână tariful va fi de trei euro pentru autoturismele Euro II şi cinci euro pentru cele non euro cu aproximativ doi euro mai mult decât tariful actual .Citeşte mai mult.

România Liberă avertizează că preţul benzinei ar putea exploda. Companiile petroliere din Romania stau cu ochii atintiti asupra cotatiilor internationale ale barilului de petrol, care se apropie de recordul de 90,46 dolari inregistrat in 1980, la inceputul razboiului iraniano-irakian. O decizie legata de scumpirea benzinei autohtone va fi luata in 5-6 zile sau chiar mai repede. Conform unor estimari preliminare, daca barilul va ajunge la 100 de dolari, benzina de 95 s-ar putea scumpi la 4 lei pe litru. Pe larg.

Evenimentul Zilei ne spune cât din importurile de alimente reprezintă carnea de porc -  jumătate. Carnea de porc a fost cel mai importat produs in primele sapte luni ale acestui an, aproape jumatate (45%) din produsele alimentare intrate pe piata romaneasca fiind din aceasta categorie. Importurile de carne de porc se ridica la circa 290 de milioane de euro. Citeşte ştirea.

Curierul Naţional informează că Leasingul imobiliar ar putea atinge 309,6 milioane euro la finele anului. Piaţa leasingului imobiliar din România va atinge la finele acestui an o valoare de 309,6 milioane de euro, în creştere cu 110% faţă de 2006, când aceasta a atins un nivel de 147,488 milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de Asociaţia de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare. Mai mult, aici.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed