Revista presei economice, joi, 13 decembrie

Un fond austriac cumpara Romsys, anunţă Business Standard. Fondul austriac de investitii New Frontier Holding, care opereaza un portofoliu de operatiuni in sectorul IT din Europa Centrala si de Est, este in discutii avansate pentru preluarea afacerii Romsys, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT&C de pe piata locala, au spus pentru Business Strandard surse de pe piata IT. Citeşte întreaga ştire.

Decizia Fed a dus la pierderi pe pietele europene si asiatice, mai scrie Standard. Titlurile europene si asiatice s-au depreciat, dupa decizia Federal Reserve (Fed), sistemul american de banci centrale, de a reduce dobanda de politica monetara cu un sfert de punct procentual, la 4,25%, insa pietele asteptau o decizie mai viguroasa, Bursa din New York reactionand destul de dur. Citeşte mai mult.

Santaj guvernamental: ori taxa auto, ori ramineti cu rablele, titrează Cotidianul. Sumele colectate din taxa auto vor fi folosite pentru programe de protectie a mediului, precum casarea masinilor vechi, cu o prima majorata de la 3.000 la 4.000 de lei, impadurirea terenurilor degradate si realizarea de spatii verzi, a declarat miercuri premierul Calin Popescu Tariceanu. Un mesaj mai clar din partea Guvernului a dat insa Attila Korodi. Continuarea, aici.

BNR: Romanii se imprumuta fara cap, mai scrie Cotidianul. Un studiu publicat recent arata ca banca centrala nu mai este atit de ingrijorata de volumul creditelor, cit de structura lor calitativa. Banca Nationala a Romaniei atrage atentia ca structura creditului catre populatie este mai periculoasa decit dinamica acestuia, arata un raport al BNR. De aceea, dupa ce a relaxat normele de creditare eliminind avansul obligatoriu si permitind bancilor sa utilizeze un grad de indatorare mai ridicat, banca centrala spune acum ca va utiliza alte metode pentru a mai creste calitatea creditarii. Citeşte.

Din Ziarul Financiar aflaţi că BNR a calculat cine pierde si cine castiga daca euro va ajunge la 4 lei. Importatorii ar pierde un miliard de euro daca cursul ar suferi o depreciere de 30%. O depreciere soc a leului cu 30%, pana la peste 4 lei/euro, ar lovi direct companiile cu activitati de import, care ar inregistra o scadere a profitului operational cu circa un miliard de euro (adica 0,99% din PIB), conform unei simulari realizate de banca centrala. Află mai mult.

Gândul anunţă că Yahoo! vrea să vină în România. Compania americană Yahoo! ar putea intra pe piaţa românească, la începutul anului 2008, cu operaţiuni care depăşesc implicarea rivalului Google, odată cu deschidere a unui centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul aplicaţiilor software. Citeşte această ştire în Gândul.

Anul electoral începe cu scumpiri masive la gaze, constată Adevărul. Începutul anului viitor ar putea aduce o majorare semnificativă a preţului gazelor naturale plătite de populaţie. Scumpirea va fi determinată, potrivit estimărilor actuale, de scumpirea gazelor din import, dar şi a tarifelor de distribuţie. Potrivit unor surse din piaţă, majorarea preţului final al gazelor ar putea depăşi 10%. Articolul complet.

Statul vrea un miliard de euro pentru CFR Marfa, titrează Gardianul. Statul român spera sa obtina cel putin un miliard de euro din privatizarea CFR Marfa, a anuntat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Privatizarea operatorului national de transport de marfa pe calea ferata se va finaliza, cel mai probabil, în a doua jumatate a anului viitor. Află mai mult.

Evenimentul Zilei observă că Bucurestiul este costisitor pentru calatoriile de afaceri. Bucurestiul se afla printre primele 50 cele mai scumpe orase din lume ca destinatie pentru calatoriile de afaceri, cu cheltuieli de 297 de euro pe fiecare zi de sedere. Capitala noastra ocupa locul 44 intr-un clasament care include 140 de orase din intreaga lume dupa cheltuielile managerilor in deplasarile cu scop de business. Citeşte complet.

Tichetele de vacanta ar putea salva turismul, anunţă România Liberă. Sezonul estival ar putea incepe anul viitor in luna aprilie, astfel incat hotelierii de pe litoral sa castige de pe urma neplacerilor provocate bucurestenilor de organizarea summit-ului NATO in Capitala, a anuntat ieri conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Tour-operatorii si-au facut si alte planuri pentru 2008. Ei vor ca romanii sa mearga in numar din ce in ce mai mare la munte si la mare, „cu forta daca se poate”, pe baza noilor tichete de vacanta.Articolul complet.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed