AcasăEconomieRevista presei internaţionale 22 Sepembrie 2009 - Virusul H1N1 ar putea periclita...

Revista presei internaţionale 22 Sepembrie 2009 – Virusul H1N1 ar putea periclita redresarea economică?

Les Echos relateaza ca: Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat ca impactul economic al gripei este de  aproximativ 0,4 puncte procentuale din PIB sau intre 7 şi 9 miliarde de euro.  Virusul H1N1 ar putea periclita redresarea economică? In timp ce Franţa este pe cale de a iesi din recesiune, guvernul a revizuit recent uşor previziunile de creştere pentru anul viitor (la + 0,75%).

În plin scandal privind eventuale interceptări ale unor convorbiri secrete şi scurgeri de informaţii, preşedintele portughez Anibal Cavaco Slva l-a demis pe unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi, cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile legislative, relatează AFP.

Denis O’Brien, al doilea acţionar al grupului media britanic Independent News&Media, susţine că The Independent, cotidianul reprezentativ al companiei, va fi închis înainte de sfârşitul anului, cel mai probabil până la Crăciun, din pricina datoriilor acumulate, potrivit presei britanice.

El Pais noteaza: Sistemul financiar s-a stabilizat la un an dupa colapsul Lehman Brothers, dar conditiile pietei continua sa fie fragile. FMI a asigurat ieri ca desi este devreme pentru a demonta interventiile publice masive. Potrivit celor de la FMI, aceasta nu exclude ca guvernele sa-si coordoneze strategiile d eiesire din criza.

Ultimele Articole