AcasăEconomieRevista presei internaţionale - 28 ianuarie 2010 - Bursele asiatice au închis...

Revista presei internaţionale – 28 ianuarie 2010 – Bursele asiatice au închis în creştere după decizia Fed de menţinere a dobânzii cheie aproape de zero

După ce a parcurs planeta în ultimul an, preşedintele Barack Obama a vorbit foarte puţin miercuri despre politica externă în primul său discurs despre starea naţiunii,  scrie  AFP. Obama a pus accentul pe crearea de locuri de muncă, lăsând la final chestiunile internaţionale. De abia după 5.700 de cuvinte preşedintele a abordat Afganistanul. Chestiunea Pakistan nu a fost adusă în discuţie. Este o schimbare majoră de ton, la două luni de la discursul solemn de la West Point, unde a prezentat noua strategie a SUA în regiune, cu trimiterea a 30.000 de militari suplimentari în Afganistan.

Bursa japoneză a înregistrat, la finalul sedinţei de joi, o creştere de 1.58%. La închiderea tranzactiilor, indicele Nikkei a castigat 162,21 puncte (+1,58%) si a atins valoarea de 10.414,29 puncte. La randul sau, indicele Topix a inregistrat o crestere de 6,65 puncte (+0,73%) si a atins nivelul de 914,32 puncte, informează France Presse.

Fabrica Pivovar din Volgograd, fostul Stalingrad, va fabrica o cantitate limitată din acest suc, cu imaginea lui Talin, precum şi alte două tipuri de băutură cu imaginea unor ofiţeri din Armata Roşie. Un suc cu imaginea fostului dictator sovietic Iosif Stalin va fi pusă în vânzare în februarie în Rusia, pentru a marca 67 de ani de la victoria din bătălia de la Stalingrad, din cel de-al Doilea Război Mondial.

Ultimele Articole