Revista presei interne 04 Septembrie 2009 – Clanul Falcă nu scapă din fălci Aeroportul Timişoara

Universitatile produc someri cu diploma pentru ca nu sunt adaptate la piata, afirma specialistii din resurse umane, informează  Ziarul Financiar, precizând că: In 2009 au absolvit 92.000 de studenti de la universitatile de stat, iar dintre acestia 9.000 au aplicat la Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) pentru ajutorul de somaj, care in cazul lor este de 300 de lei pe luna, conform datelor ANOFM.

Bursa notează că: Gustul amar pe care l-au simţit investitorii când şi-au văzut fondurile de acţiuni depreciindu-se la cote alarmante, în ton cu titlurile listate la Bursă, se pare că i-a lecuit definitiv pe aceştia, făcându-i extrem de precauţi şi îndreptându-i către investiţiile cu venit mic, dar sigur, precum fondurile monetare.

Administratorii de bloc pot să încaseze întreţinerea într-un cont bancar, să plătească utilităţile prin virament şi să constituie un depozit pentru fondul de rulment, scrie Adevărul, aratând că: Băncile au lansat pachete de produse pentru asociaţiile de proprietari ce conţin conturi curente, depozite sau internet banking. Creditele… se lasă aşteptate.

Evenimentul Zilei relatează că: Listarea Fondului Proprietatea (FP) pe Bursa de Valori Bucureşti s-ar putea produce, după ani de aşteptare, în primăvara anului viitor. Această mişcare va ajuta totodată şi Bursa românească, susţine Iulian Panait, preşedintele societăţii de consultanţă în investiţii KTD Invest.

Estimări ale unor analişti arată că vom reajunge la PIB-ul din 2008 de-abia în 2012. Acesta ar fi trebuit să fie cu 100 de miliarde de euro mai mare dacă criza nu ar fi existat, afirmă Cotidianul, astfel că: Cifrele privitoare la Produsul Intern Brut (PIB) al unei ţări, indicator economic ce arată mărimea unei economii – dar nu şi sănătatea ei -, întotdeauna au atras. În 2006, presa semnala faptul că „România a bătut în premieră Ungaria la PIB (…) cu scorul de 97 la 89 de miliarde de euro“. Comparaţii făcute acum, nu între România şi o altă ţară, ci între prognoze oficiale anterioare crizei asupra economiei noastre şi cele de la acest moment, arată că vom reveni la PIB-ul din 2008 în 2012.

Garantarea parţială a creditelor nu-i ajuta pe micii fermieri,  România Liberă. Fondurile de garantare vor putea asigura maximum 80% din valoarea finanțărilor acordate procesatorilor agricoli şi fermierilor. Agricultorii cer facilitați pentru a plați taxele si comisioanele la finalizarea proiectelor aplicate.

Clanul Falcă nu scapă din fălci Aeroportul Timişoara, titrează scrie Jurnalul Naţional. În mare tăcere, ministrul Radu Berceanu continuă să preseze autorităţile locale şi judeţene din Timiş pentru a realiza fuziunea dintre Aeroportul Internaţional Timişoara şi aeroportul falimentar din Arad.

Proiectul, din care Primăria speră să câştige 250.000 de euro anual, nici nu a fost pe ordinea de zi a Consiliului General, relatează Gândul, aratând că: Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement, construieşte în asociere cu o firmă privată un complex tip Aquaparc – cu restaurant de lux şi club de fiţe, pe 5 hectare din Parcul Tineretului. Primăria a venit în această asociere cu terenul şi nu va investi niciun leu de la buget. Investitorul este firma Aquaparc Blue Ciel, care are un capital social de 2.000 de lei, dar, potrivit biroului de presă din Primăria Capitalei, ”s-a angajat să plătească municipalităţii o redevenţă anuală de 250.000 de euro, indiferent de cât de bine îşi gestionează afacerea sau de încasări”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed