x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(8) "companii"

REVOLTĂ la o mare termocentrală din țară

Acuzații grave la adresa conducerii Complexului Energetic Hunedoara, din partea angajaților termocentralei Mintia. Potrivit sindicaliștilor, unui angajat al termocentralei i s-ar fi majorat salariul fără o bază legală.

Author: Mihai Voican | Sursa: REPLICA INFOHD | Publicat: 22.01.2019, 11:58

Angajații secției termomecanică sunt revoltați de faptul că directorul sucursalei a acordat unui angajat, un salariu cu peste 13% față de cel acordat în prezent tuturor salariaților încadrați pe postul de operator electrofiltre.

 

“Precizăm faptul că salariatul respectiv se află în perioada de pregătire, pe care o desfășoară sub îndrumarea unor salariați cu aproape 30 de ani vechime, dar cu o diferență considerabilă a salariului, în favoarea începătorului. (…) Acest salariat favorizat în mod clar de administrație are un salariu de încadrare, mai mare decât salariații încadrați pe următoarele posturi: operator electrofiltre, operator mori cărbune, operator auxiliare turbine, operator arzătoare cazan, operator tabloul local turbine, lăcătuș tură, operator pompe circulație, operator cameră de comandă termoficare, operator tablou cameră de comandă circuit hidrotehnic și echivalent cu cel al operatorilor pompe Bagger”, arată reprezentanții SindicatuluI Solidaritatea Hunedoara.

 

Potrivit sindicaliștilor, sute de salariați ai termocentralei Mintia sunt defavorizați de această măsură. Sindicaliștii cer tragerea la răspundere a conducătorilor SE Deva care au ascuns acest derapaj.

 

Articolul integral pe REPLICA INFOHD