Revolta unui medic: „Dacă mă infectez sunt candidat clar LA MORGĂ!”

0
Revolta unui medic: „Dacă mă infectez sunt candidat clar LA MORGĂ!”

Viorel Toma Bold, un medic ginecolog de la Spitalul municipal Brad, a răbufnit într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, faţă de modul în care autorităţile gestionează criza creată de pandemia de coronavirus.

 

Iată mesajul medicului:

 

„Dragi prieteni şi cunoştinţe de pe Facebook, dragi paciente! Cu multă tristeţe şi dezamăgire vă informez despre situaţia activităţii noastre din compartimentul de obstetrica şi ginecologie Brad. Ca urmare a unei coordonări dezastroase la nivel de ţară privind managementul pandemiei actuale şi a lipsei parţiale sau totale de materiale de protecţie, mă simt dator să vă informez asupra riscurilor vitale la care suntem expuşi medici şi pacienţi

 

1. Am fost informat de către conducerea spitalului că nu vom putea trimite decât cazuri confimate covid la Spitalul Judeţean Deva şi cazuri confirmate covid negativ la Hunedoara.

 

2. Rezultatul unei testări vine în 3 sau chiar 4 zile, timp în care ţinem cazul la izolare în Brad, unde ar putea muri până vine rezultatul (ceea ce s-a şi întâmplat de mai multe ori în ţară). 3.Cazurile de urgenţe majore altele decât covid, am întrebat cum le vom rezolva? Răspuns: ridicat din umeri.

 

Am întrebat asta pentru că anestezistul nostru care face gărzi la Deva este izolat la domiciliu, fiind contact cu o colegă testată pozitiv şi nu are voie să vină la urgenţă. Dacă iese pozitiv va trebui să intrăm toţi contacţii lui în izolare la domiciliu sau carantină. Atunci naşterile, urgenţele reale, unde se vor duce?

 

Timişoara nu mai primeşte nimic. Deva, Hunedoara primesc condiţionat de testare. Dacă nu se vor lua măsuri de cei care se pricep, nu de habarnişti numiţi politic, femeile vor muri nu de covid, ci din motive perfect rezolvabile şi vinovaţii vor fi nenorociţii de medici şpăgari şi corupţi care au mâinile legate de o organizare dezastroasă”, a scris medicul Viorel Bold.