x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(14) "techampscience"

Revoluţia 5G bate la uşă. Cum se pregătesc marii producători de telefoane

Cea mai nouă generaţie de tehnologie de comunicații mobile, cunoscută și sub numele de 5G, va fi în curând disponibilă în toată lumea.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 28.10.2018, 9:04

Implementarea tehnologiei 5G va dura câţiva ani, în condiţiile în care este nevoie de timp pentru ca aceasta să ajungă la un grad mai mare de penetrare a pieţei. Cel mai mare val pentru implementarea 5G va avea loc probabil în perioada 2019 – 2020, astfel că furnizorii de internet din toată lumea vor pune bazele unei rețele wireless mai rapide și mai vaste, scrie cnet.com.

 

Chiar dacă multe alte industrii vor beneficia de conectivitate mai rapidă, cum ar fi transporturi (maşini autonome, agricultură, sănătate (telemedicină), realități virtuale și internetul lucrurilor, pentru a numi câteva, modul în care majoritatea oamenilor vor beneficia de rețelele mai robuste de 5G va fi cu smatphone-uri compatibile cu acest nou standard în tehnologie. Pentru că degeabă te afli într-o zonă cu acoperire 5G dacă nu poți accesa rețeaua cu propriul dispozitiv.

 

Dacă unele companii, precum Lenovo, au lansat deja dispozitive compatibile cu tehnologia 5G, altele au anunţat că pregătesc noi generaţii de telefoane capabile să facă faţă traficului 5G.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET