Revoluția română: Apar noi MĂRTURII din dosarul deputatului TOBĂ!

0
11
Revoluția română: Apar noi MĂRTURII din dosarul deputatului TOBĂ!

Deputatul Francisc Tobă, ales pe listele AUR și proaspăt validat în Parlamentul României, este unul dintre cei care au fost cercetați în dosarul Revoluției de la Sibiu pentru tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la infracțiunea de tratamente neomenoase.

 

Şoşoacă l-a confruntat pe Vlad Voiculescu după spitalul de la Marius Nasta. SCANDAL: “Dă-te la o parte, sunt senator”

 

 

 

 

Dosarul în care apare Francisc Tobă, alături de colonelul Aurel Dragomir, comandatul UM 01512 Sibiu, a fost închis în 2010. Francisc Tobă a primit neînceperea urmăririi penale pentru că s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale.

După fuga dictatorului Ceaușescu, Francisc Tobă a primit ordin să meargă de la Mârșa la Spitalul Județean Sibiu ca să restabilească ordinea, pentru că asupra spitalului se trăgea. S-a prezentat la spital pe 23 decembrie, în jurul orei 12:00, după ce un angajat al spitalului a cerut ajutor la primărie.

Europa Liberă a consultat datele din dosarul Revoluției de la Sibiu și redă acuzațiile împotriva lui Francisc Tobă.

 

INCIDENT la ”Marius Nasta” din București. Instalația de climatizare de la unitatea mobilă a scos fum puternic

 

 

În dosar, angajatul Mihai Arba povestește cum a fost arestat de Francisc Tobă, după ce acesta venise la spital, pe motiv că e terorist. „Un bărbat în haină de M.Ap.N, cu gradul de căpitan, care mi-a pus mâna pe gât și apoi m-a prins de haină sub bărbie lipindu-mă de zid și care mi-a zis că se va ocupa de mine mai târziu, după care a plecat. Ulterior, am aflat că este vorba de cpt Tobă Francisc”, a povestit Mihai Arba la dosar.

Articolul integral pe EUROPA LIBERĂ