Rezumat bursier – Bursa a coborât din nou la cea mai redusă lichiditate a anului

0
Rezumat bursier – Bursa a coborât din nou la cea mai redusă lichiditate a anului

La o distanţă de numai 5 zile, Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat din nou lichiditatea minimă a anului. La fel ca în şedinţa din 27 august, pe piaţa reglementată, valoarea de tranzacţionare a depăşit cu puţin 3 milioane de euro, fiind pentru a doua oară în acest an când a coborât la acest nivel.

Asta după ce câteva şedinţe a dat semne de revenire. Ieri au fost peste 6 mil de euro, iar cu o zi înainte rulajele pe BVB depăşeau 10 mil de euro.

Bursa a continuat şi azi să înregistreze corecţii, pentru a doua zi consecutiv. Scăderile au fost la jumătatea celor din şedinţa percedentă, fiind cuprinse între aproape 1% şi 1,5% pe sectorul societăţilor de investiţii.

Cu excepţia debutului de şedinţă, când BET FI  a avut o volatilitate mai crescută trecând de la un plus de 2% la un minus de 1,5%, în restul şedinţei sif-urile au oscilat între cotaţiile înregistrate în deschidere şi au stat mai mult pe minus.

SIF Oltenia a fost cea mai căutată acţiune din piaţă cu volume totale de 3 milioane de lei, adică aproape o treime din rulajul pieţei. Titlurile au pierdut peste 2% la nivelul cotaţiei şi au închis la minimul zilei de 1 leu şi 80 de bani.

La nivelul pieţei doar 4 companii au avut rulaje de peste un million de lei, dintre care trei au fost sif-uri iar între ele s-a intercalat şi o reprezentată a sectorului bancar. Cu Banca Transilvania s-au realizat transferuri de peste 1 milion de lei.

Pe sectorul petrolier, rulajele au fost şi mai mici de puţin peste 100 de mii de lei în cazul Petrom.

În ceea ce priveşte segmentul Rasdaq, transferurile au totalizat 660 de mii de euro. Jumătate au venit dinspre tranzacţiile cu acţiunile Electroargeş.

Lidia Focşan, corespondent The Money Channel la BVB