REZUMAT BURSIER: Bursa închide pe scădere

0
REZUMAT BURSIER: Bursa închide pe scădere

Acţiunile TLV au dominat pentru a doua zi la rând tranzacţiile pe bursă, lichiditatea ridicându-se la la 9,4 milioane de lei. Ştirile pozitive legate de vânzarea BT Asigurări pentru suma de peste 90 milioane de euro şi rezultatele spectaculoase raportate la 9 luni s-au resimţit la nivelul preţului care a continuat să urce. Maximul zilei a fost de 94 de bani pe acţiune, însă închiderea s-a realizat la 92,5 bani, cu o jumătate de procent mai sus. Acţiunile băncii au fost singurele dintre titlurile lichide care au închis pe verde.

Cu excepţia tranzacţiilor cu Banca Transilvania, volumele au lispsit şi astăzi de pe Bursa de Valori Bucureşti. Interesul pe societăţile de investiţii scade de la o zi la alta, în cele patru ore fiind transferate în medie aproape 600 de mii de acţiuni, pe fiecare dintre ele. Cu un sfert de oră înainte de închiderea şedinţei doar SIF Muntenia se afla în top 5 al lichidităţii, însă câteva pachete tranzacţionate pe final cu titlurile Sif Oltenia au urcat societatea de investiţii pe locul doi cu rulaje de 3,1 milioane de lei. Titlurile SIF 5 au închis cu o depreciere de 0,2% iar SIF Transilvania a pierdut cel mai mult, peste un punct procentual.

Pe sectorul petrolier, evoluţiile au fost negative. Petrom a avut o valoare de tranzacţionare de aproape 2 milioane de lei, datorită transferurilor de pe final. Acţiunile au pierdut 1,8% iar Rompetrol Rafinare pe rulaje de 300 de mii de lei a coborât cu 1,6%.

Impact şi Flamingo s-au remarcat cu valori de tranzacţionare fruntaşe în piaţă, însă ambele au închis cu deprecieri. Scăderea a fost mai semnificativă pe titlurile Impact, de peste 3,6%.

Pe piaţa Rasdaq, rulajul a fost de 2,6 milioane de euro în urma a trei tranzacţii speciale cu titlurile Comnord Bucureşti.