Rezumat bursier: Indicii BVB încheie săptămâna pe plus, pe tranzacţii în creştere

Creşterile bune de pe pieţele americane au reuşit să determine şi investitorii locali să aducă bani în piaţă, iar rulajele s-au apropiat de media de la începutul acestui an şi au fost de peste 5,7 milioane de euro pe segmentul de acţiuni, de aproape 6 ori mai mari faţă de ziua precedentă.

SIF-urile au redevenit favorite şi au câştigat, în medie, 2,3%. BET-FI a închis aproape de 21.400 de puncte. SIF Oltenia era la final la 1,28 lei, pe tranzacţii de aproape 8 milioane de lei. Un câştig mai mare, de aproape 5%, a fost la SIF SIF Banat CRişana, iar preţul a urcat la 1,11 de bani.

Lichiditate mai mare a fost şi pe BRD, de 6 milioane de lei. Titlurile s-au menţinut la acelaşi preţ, până la final, de 11 lei. Ceilalţi emitenţi din sectorul bancar au fost pe plus. Erste Bank a plusat sub 2% şi închide la 127,1 lei, pe rulaje modeste. Sub un million de lei a fost lichiditatea şi pe Banca Transilvania. Preţul a urcat uşor, la 1,42 de lei.

Indicele general a închis cu un avans de sub 1%. Creşteri de peste 8% au avut însă acţiunile Zentiva. Pe un volum de 280 de mii de acţiuni preţul a urcat la 76 de bani. Un avans de peste 6% a fost şi pe unităţile de fond OTP Green Energy. Preţul a urcat la 170 de lei.

Bilanţul săptămânii indică uşoare aprecieri la nivelul indicilor reprezentativi, cele mai mari pentru BET-FI peste 2%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed