x


  • EUR
    4.7536
    USD
    4.3072
string(9) "transport"

RISE Project: Șapte companii controlează ieșirea la mare în Portul Constanța

urnaliștii de la RISE Project au publicat pe facebook un teaser pentru o investigație foarte importantă care va fi publicată miercuri. Jurnaliștii au investigat companiile care controlează ieșirea la mare în Portul Constanța, fiind descoperite foarte multe lucruri ciudate.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.01.2017, 11:04

Jurnaliștii RISE Project au descoperit că “șapte companii controlează ieșirea la lare în Portul Constanța. Și plătesc pentru asta de 10 ori mai puțin decât prețul pieței.”

Ba mai mult, din toată această investigație reiese că deputații au adoptat o lege care favorizează aceleași firme încă un deceniu, iar inițiatorul legii avea un interes personal.

“Mircea Toader, fost deputat PNL, a inițiat o lege care-i asigură o funcție nouă la stat și a renunțat la deputăție. Acum vrea să facă parte din noul consiliu de supraveghere a Portului Constanța. Proiectul de lege a fost semnat inițial de peste 100 de parlamentari, dar unii dintre ei recunosc că nu l-au citit”, se arată în teaserul investigației denumită “Chiriile secrete din Portul Constanța”.

Printre cei care au semnat acest proiect se enumeră și Florin Iordache, ministrul al Justiției, atunci, președinte al Camerei Deputaților. El afirmă că nu a citit proiectul respectiv, chiar dacă l-a semnat.