AcasăPoliticRobotul Ion s-a supărat pe toată lumea. Nu mai vorbește nici cu...

Robotul Ion s-a supărat pe toată lumea. Nu mai vorbește nici cu premierul Ciucă

​Lansat ca o mare realizare românească, robotul ION nu vorbește cu nimeni. Nici măcar cu premierul Nicolae Ciucă, momentul de la guvern fiind unul regizat.

„Acumulează date, e în perioada de învățare”, a explicat ministrul digitalizării Sebastian Burduja, întrebat la Digi 24 dacă ION răspunde la vreun mesaj. „În această fază Ion adună păreri și urmează să producă rapoarte”, a mai spus el. Ministrul a precizat că robotul Ion nu este doar o „strategie de marketing”.

Întrebat dacă momentul lansării de la guvern a fost regizat și de fapt cineva a dat enter răspunsurilor pentru premier, Burduja a negat acest lucru.

Cu toate acestea, anterior, Nicu Sebe, coordonatorul echipei ION și șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, recunoscuse că acest lucru s-a întâmplat de fapt.

ION a primit, în prima săptămână de la lansare, aproximativ o jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români, principalele subiecte de discuţie fiind educaţia, îmbunătăţirea sistemului public de sănătate şi a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, salariile şi pensiile mici, precum şi nevoia de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în oraşele mari din ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, deşi este încă în faza iniţială de învăţare, proiectul ION a strâns încă din prima săptămână de la lansare aproximativ jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români care doresc ca mesajele lor să fie transmise mai departe către reprezentanţii guvernului.

​Robotul ION bazat pe Inteligența Artificială (IA) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă a fost regizat în ședința de Guvern din 1 martie, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei ION și șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

Întrebat dacă există sau nu acest asistent AI, Nicu Sebe a declarat: ”Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.