AcasăEconomieROCA Industry semnează pentru preluarea integrală a Dial, important producător român de...

ROCA Industry semnează pentru preluarea integrală a Dial, important producător român de panouri din sârmă

”ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de construcţii, a semnat contractul pentru preluarea integrală (100%) a Dial, companie cu o experienţă de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard. Prin această tranzacţie, în curs de autorizare la Consiliul Concurenţei, este asigurată succesiunea producătorului român care încheia anul 2021 cu o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane euro”, informează ROCA.

Specializată în panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz, stâlpi rectangulari şi nu numai, compania are planuri de investiţii în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei. Ele includ finalizarea unei noi hale de producţie în trimestrul 2 din acest an, creşterea capacităţii de producţie, dar şi dezvoltarea unor noi linii de business.

“Familia ROCA va avea un nou membru, o companie în care am descoperit mult potenţial şi valori de business aliniate cu viziunea noastră. Acum, împreună, prin puterea parteneriatului şi prin sinergiile pe care le realizăm la nivel de holding credem că putem duce Dial către o nouă etapă de dezvoltare. Ne bazăm pe strategiile elaborate în echipa noastră de management, dar şi pe know-how-ul fondatorului Dial, pe care îl vom avea în continuare alături în implementarea unui plan de investiţii ambiţios. Prin abordarea problemei legate de lipsa succesiunii, tot mai des întâlnită în companiile locale, venim cu soluţii de continuitate pentru business. Deşi contextul este unul provocator, credem că este un moment bun pentru dezvoltarea şi scalarea de branduri autohtone, puternice, în domeniul materialelor de construcţii. Le mulţumim celor care cred în business-ul nostru, iar împreună cu ei reindustrializăm România”, a declarat Liviu Stoleru , CEO ROCA Industry.

Dial este prezentă la nivel naţional prin lanţuri DYI (do-it-yourself, bricolaj), distribuitori de materiale de construcţii şi retaileri. Circa 10% din cifra de afaceri este generată de exporturi, însă perspectivele sunt de a creşte prezenţa pe pieţele externe.

„Cultura antreprenoriatului cred că este în continuă dezvoltare în România, iar aici rolul celor de la ROCA, de a investi resurse şi mai ales cunoştinţe în business-uri româneşti, este esenţial. Faptul că Dial va avea continuitate şi va fi poate şi mai puternică sub umbrela acestui holding, este totodată o recunoaştere a parcursului nostru de până acum. Sunt multe companii care au potenţialul de a deveni locomotive în diferite sectoare ale economiei, trebuie doar descoperite şi avută încredere în oportunităţile pe care le pot oferi”, declară Vasile Roşu , care deţine 100% din Dial, companie pe care a fondat-o în 1994, la Hârşova.

Prin această tranzacţie, semnată în 28 aprilie, ROCA Industry continuă să-şi consolideze prezenţa în industria materialelor de construcţii şi să investească în companii româneşti, într-un context regional în care efectele războiului din Ucraina pun presiune pe economie.

ROCA Industry (HOLDINGROCK1) este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, începând din acest an. Tranzacţionată sub simbolul bursier ROC1, este inclusă şi în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piaţă.

În jumătate de an, de când a fost înfiinţată, ROCA Industry a grupat în holdingul său companii precum BICO Industries (70%), Sarcom (100%) şi Terra (100%), se află în procesul de finalizare a tranzacţiei pentru preluarea pachetului majoritar (70%) al Eco Euro Doors, iar acum a semnat pentru preluarea integrală a Dial.

Dial este o companie antreprenorială, cu peste 20 ani în producţia de panouri din sârmă şi cu o gamă largă de produse utilizate în realizarea de garduri şi împrejmuirea şantierelor şi a proprietăţilor. Compania deţine 5 unităţi de producţie şi are o capacitate de producţie de 15.000 tone anual. Este prezentă în lanţurile DIY, dar şi în comerţul tradiţional, având totodată exporturi în principal în vestul Europei.

ROCA Industry este primul pilon strategic de dezvoltare al Roca Investments, lansat în decembrie 2021. ROCA Industry este o companie de sine stătătoare, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte companii din acest domeniu de activitate, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care este listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1.

ROCA Industry cuprinde în portofoliul său de investiţii companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, Terra Impex, din acelaşi domeniu şi Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România .

 

Ultimele Articole