ROCA Investments a ajuns la o evaluare a portofoliului de 42 milioane euro, aproape dublu faţă de 2019

0
3
ROCA Investments a ajuns la o evaluare a portofoliului de 42 milioane euro, aproape dublu faţă de 2019

”După 3 ani de activitate, ROCA Investments, companie holding care oferă soluţii de capital şi parteneriat activ pentru consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti, are o valoare evaluată a companiei de 42 milioane euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare faţă de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019. Randamentul investiţiilor pentru anul 2020 este şi el în creştere, ajungând la 62%”, anunţă compania.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în cinci sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

„De-a lungul celor 3 ani am rafinat continuu produsul ROCA, adaptându-l nevoilor antreprenorilor cu care am fost în permanent contact. Componenta socială, cea educaţională şi cea de formare a culturii antreprenoriale fac ca acest demers să fie mult mai mult de atât: un real ecosistem, un proiect ambiţios de drum lung, o promisiune pe care o respectăm”, a spus Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi  Sinteza (industrie chimică).

„Pentru 2021 ne-am definit trei direcţii strategice de dezvoltare la nivel de portofoliu: (1) consolidarea companiilor prin procese de M&A, pentru a crea companii mai solide şi mai relevante, (2) digitalizarea acestora pentru a avea procese mai simple şi informaţii în timp real şi (3) accesarea de fonduri europene pentru a dezvolta companiile cu echipamente cât mai performante, capabile să facă faţă noilor provocări”, a spus Rudolf Vizental.

Pentru 2021 ROCA şi-a propus să investească în companii mai mari şi să mărească tichetul per tranzacţie.

ROCA Investments face parte din Impetum Group. ROCA Investments este o companie de tip holding care deţine participaţii în mai multe companii.