Rolul unui sistem de ventilație în diverse spații și aplicații

Un sistem de climatizare poate servi în o varietate de scopuri, nu doar bunăstării muncitorilor sau a celor care desfășoară activități în anumite medii. Iată și motivul pentru care aceste dispozitive s-au diversificat atât de mult în ultimii ani, oferind opțiuni pentru o multitudine de sectoare.

 

Pentru că furnizarea aerului proaspăt este o misiune extrem de importantă, acesta fiind esențial vieții, PRO VENT – societate cu experiență vastă în domeniu, iese în întâmpinarea tuturor cu o paletă amplă de soluții constând în sisteme de climatizare și ventilație cu funcții variate.

 

Este vorba despre unul dintre cei mai mare furnizori de specialitate de la nivel de țară, ce promovează sisteme capabile de a oferi și posibilitatea de control pe partea de umiditate și de condens, precum și de prevenire a acțiunii pe care agenții atmosferici poluanți o au asupra mediului.

 

Alegerea unui sistem de climatizare potrivit după rolul îndeplinit și caracteristici

Fiecare astfel de sistem de climatizare a fost proiectat după anumite tipare, pentru a realiza funcții specifice locului destinat, făcând cu succes față condițiilor de mediu și cerințelor care se impun. Spre exemplu, modelele industriale prezintă anumite părți componente, includ diverse tipologii, pentru a putea răspunde solicitărilor și factorilor externi cu care intră în contact.

 

Pe pro-vent.ro cei interesați găsesc soluții de ventilație și climatizare, începând de la modelele axiale de tubulatură, de tubulatură și guri de evacuare separate, de perete sau de acoperiș, centrifugale etc. Distincția între modelele industriale și cele pentru uz casnic o fac materialele din care sunt realizate, cele dintâi prezentând o rezistență cu mult mai mare, fiind totodată și mai dure. Durata prelungită de funcționare este asigurată prin carcasele eficiente, care sunt pregătite să întâmpine temperaturi variate, praf, grad sporit de umiditate sau contactul cu diverse impurități.

 

Pentru a alege ventilatorul potrivit, este necesar să se aibă în vedere mai multe aspecte. Cumpărătorul trebuie să se orienteze într-o astfel de achiziție după tipul camerei în care va utiliza sistemul – comercială, menajeră sau industrială.

 

Apoi acesta trebuie să cunoască date precum volumul camerei, tipul și caracteristicile aerului – poate fi contaminat, curat sau poluat. Totodată, o importanță semnificativă o are tipul de configurare a sistemului. Poate fi vorba despre un model destinat montării pe perete ce include tubulatură de extracție, tubulatură cu evacuare în exterior direct, de fereastră sau pentru sisteme centralizate.

 

De avut în vedere neapărat sunt și aspecte precum condițiile de umiditate și temperatură, presiunea disponibilă și debitul solicitat, nivelul de zgomot produs, dar și tipul de alimentare (monofazat și trifazat).

 

Tot în selecția unui sistem de ventilație trebuie urmărită și modalitatea în care se dorește a se realiza controlul acestuia – prin evacuare, prin introducere sau prin combinația celor două. În această privință, din nou, se vor urmări o serie de factori, dintre care cei mai importanți fiind dimensiunea camerei și forma acesteia, precum și gradul necesar pentru a elimina eficient poluanții.

 

Cea din urmă modalitate de controlare a aerului, cea care se realizează prin combinație, este considerată cea care conduce spre un sistem de climatizare complet. Se realizează în acest caz aspirația în locul cel mai favorabil și evacuarea acolo unde aceasta este mai eficientă. Tot în cazul acestei categorii este necesar să se aibă în vedere dimensionarea ventilatoarelor de introducere, acestea trebuind să fie cu 20% mai mari decât sistemele de evacuare. Se evită în acest mod presurizarea camerei și înlăturarea senzației de curent.

 

Pe scurt, un sistem de climatizare trebuie ales după categoriile de clădiri, după capacitatea de evacuare a aerului, orientarea în privința ultimului aspect realizându-se pe baza aglomerării, a unei anumite zone sau a volumului.

 

Sistemele de ventilație sunt clasificate în general în următoarele categorii, menționate mai jos pentru o mai ușoară orientare a cumpărătorilor:

– Case familiale – baie, bucătărie, dormitor și camera de zi

– Clădiri rezidențiale – baie, holuri, sala de întâlniri, dormitoare, camere de zi, bucătărie

– Hoteluri – sală de mese, sală de conferințe, baie, dormitoare, cameră de serviciu

– Birouri – săli de întâlnire, spații deschise, camere single, toalete

– Spitale – secții , săli de așteptare, camere de serviciu, camere sterilizate, camere de tratament

– Clădiri publice – cinema și teatre (camere de așteptare, scene, săli pentru fumători etc.), librării, biserici, muzee, biblioteci, restaurante, cluburi, baruri, patiserii etc.

– Clădiri de afaceri – departamente comerciale, departamente, magazine, bănci publice

– Clădiri de sport – saune, săli de înot, săli fitness

– Școli – săli de clasă, librării, săli de serviciu, laboratoare etc.

 

Tuturor acestora le sunt destinate anumite tipuri de sisteme de ventilație, motiv pentru care cunoașterea locului în care vor fi instalate este necesară. Solicitarea ajutorului unui expert în alegerea sa este de preferat, iar cei interesați pot apela cu încredere la serviciile experților PRO-VENT, despre care se găsesc informații complete pe pro-vent.ro.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed