x


  • EUR
    4.7619
    USD
    4.3202
string(16) "instant-articles"

România a dat LOVITURA! Am blocat toată Europa

Instalarea echipei preşedintelui-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar putea fi amânată mai mult de o lună, în principal din cauza crizei politice din România, care ar putea afecta şi echilibrul de forţe politice la Bruxelles, afirmă surse citate de cotidianul Les Echos.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.10.2019, 10:53

Iniţial, noua echipă a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, urma să înceapă mandatul pe 1 noiembrie, dar învestirea a fost amânată din cauza respingerii de către Parlamentul European a candidaţilor propuşi de România, Ungaria şi Franţa. În acest context, noua echipă ar urma să preia atribuţiile pe 1 decembrie.

 

“Sigur că există necesitatea de a se derula bine procedura de aprobare de către Parlamentul UE a noilor candidaţi propuşi de Franţa şi Ungaria. Există, de asemenea, incertitudine asupra situaţiei din Marea Britanie, care, în mod logic, va trebui să desemneze un comisar, deoarece rămâne membră UE în următoarele săptămâni. Dar, mai presus de toate, este vorba de foiletonul politic din România”, comentează cotidianul Les Echos.