AcasăEconomieRomânia ar putea testa MII de suspecți de coronavirus ÎNTR-O SINGURĂ ZI!...

România ar putea testa MII de suspecți de coronavirus ÎNTR-O SINGURĂ ZI! Autorităţile se împiedică în „dosarul cu şină“ şi protocol

România are o infrastructură care ar permite să testeze zilnic cel puţin alţi 2.000 de pacienţi suspecţi de COVID-19 dacă ar folosi echipamentele medicale Real Time PCR afate la direcţiile sanitar-veterinare (DSV) din ţară.

 

23 de judeţe deţin astfel de laboratoare cu ajutorul cărora se realizează, în mod obişnuit, teste rapide pentru Pesta Porcină Africană şi gripa aviară. O modificare minoră de programare şi cumpărarea de kituri pentru COVID-19 ar putea converti uşor aceste aparate, care ar constitui un sprijin enorm pentru medicii români implicaţi în lupta cu pandemia de coronavirus.

 

Deşi „comoara“ a fost identificată şi mai mulţi oficiali au făcut demersuri încă de acum două săptămâni pentru exploatarea ei, totul durează. Se invocă motive din zona „dosarului cu şină“.

 

Se aşteaptă acreditări, protocoale, avize, iar laboranţii DSV abia acum urmeză să fie instruiţi pentru a prelucra probele pentru depistarea noului coronavirus. Un singur echipament Real Time PCR poate realiza între 80 şi 120 de teste în şase ore şi poate avea un grad de precizie foarte ridicat. Procedura este total diferită în comparaţie cu analizele pentru depistarea bolilor infectocontafgioase la animale, scrie adevarul.ro.

 

Ultimele Articole