România, interesată să cumpere Portul Giurgiuleşti din Republica Moldova. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că țara noastră va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei.

„Unul dintre cele mai importante hub-uri de reconstrucție a Ucrainei, după finalizarea războiului va fi România. Iar România trebuie să fie de această dată pregătită logistic pentru acest hub.

Am un proiect, pe care l-am discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, comun cu premierul Bulgariei, să luăm din banii pentru mobilitate de la Comisie și să mai facem un pod, și rutier și feroviar, peste Dunăre, la Giurgiu. Trebuie să realizăm că Portul Constanța este strategic în momentul de față. Nu știu ce se va întâmpla cu Odesa.

Mai există un port mai mic în Republica Moldova, Giurgiulești, și deja, prin ministrul Transporturilor, România și-a arătat interesul către BERD, pentru că acționarul majoritar la Giurgiulești este BERD, de a-l cumpăra statul român și de a-l dezvolta.

Domnul ministru al Transporturilor a avut aceste discuții cu BERD. Așteptăm”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, portul Giurgiulești a jucat un rol-cheie în aprovizionarea cu mărfuri către și dinspre Ucraina, atingând un volum record de transport a mărfurilor de 1,8 milioane de tone în 2022.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri