România la Târgul de Turism de la Londra. România mizează pe ecoturism, turismul rural, city break-uri şi festivalurile de muzică – FOTO

Standul României se învecinează cu cele ale Ungariei, Cehiei, Muntenegrului, Azerbaijanului, Poloniei, Olandei şi Elveţiei. Dintre standurile ţărilor europene, cele mai impozante sunt ale Italiei şi Spaniei. În timp ce unele state europene s-au mulţumit cu formate simpliste, ţările din America de Sud se disting prin varietatea de culori. Qatar-ul are ecrane uriaşe pe care difuzează imagini din diverse locuri.

Astăzi pentru turismul românesc este o zi excepţională, ne promovăm la o altă clasă. Standul arată extraordinar. Avem peste 30 de reprezentanţe româneşti prezente astăzi în stand, care îşi promovează fiecare destinaţia. Toate formele de turism sunt prezentate la Târgul de Turism de la Londra, pentru că Romania poate face turism 365 de zile pe an. Avem o varietate de forme de relief, avem resurse naturale, avem resurse antropice, avem disponibilitate pentru promovare. Pentru prima dată, ne gândim că Romania nu este acolo unde ar merita să fie şi anume în liga mare a destinaţiilor de turism din Europa. Avem o colaborare bună cu mediul de afaceri din turism şi scoatem împreună acest concept de stand, care a primit aprecieri încă de la prima oră. Sunt oameni interesaţi de Romania şi cred că oamenii de afaceri din stand vor stabili contacte noi, consolidează relaţiile vechi, iar Romania poate să se dezvolte frumos din punct de vedere turistic”, secretarul de stat Tudoriţa Lungu.

Ea afirmă că există pachete şi preţuri pentru toate buzunarele.

”Trebuie să dezvoltăm brandul naţional. Participanţii din standul României prezintă o diversitate de oferte turistice pe care România le poate pune la dispoziţe, fiind la confluenţa dintre natură şi antropic, ecoturism şi agroturim, dintre estival şi montan, dintre festivalier si wildness, elemente necesare care te fac să simţi că trăieşti”, a mai spus secretarul de stat.

În ziua deschiderii a cântat trupa Subcarpaţi.

Tema pentru târgurile de turism din 2022, pe care MAT şi reprezentanţii Consiliului de Brand Turistic Naţional (CBTN) au selectat-o este „Feel Alive”, un concept care susţine dezvoltarea brandul turistic naţional „Exploraţi Grădina Carpaţilor”.

Alte state au ales ca teme –  ”All you want is Greece”, ”Israel land of creation”, ”Croatia full of life”, ”I feel sLOVEenia”, ”Lithuania real is beautiful”, ”Experience! Serbia”, ”Armenia the hidden track”, ”Muntenegru wild beauty”.

În cadrul standului României, la târgul de turism WTM Londra, participă reprezentanţi ai mai multor asociaţii de profil şi ai autorităţilor publice locale:

  Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism;

  Asociaţia de Ecoturism din România;

  Consiliul Judeţean Suceava;

  Asociaţia Incoming România;

  Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova;

  Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu;

  Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei;

  Asociaţia Karpaten pentru o Dezvoltare Durabilă;

  Consiliul Judeţean Maramureş;

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private PALMED;

Consiliul Judeţean Constanţa.

”După mai bine de 6 luni de pregătire, de achiziţii publice, în parteneriat cu Consiliul de Brand Turistic Naţional, suntem mai pregătiţi să reprezentăm interesele ţării noastre la cele mai mari târguri de profil: WTM Londra, TTR Bucureşti, TT Varşovia, IBTM Barcelona. Alături de comunităţile de români din cele 3 state şi de antreprenorii din ţară, ne dorim să atragem un număr cât mai mare de turişti străini în ţara noastră, mai ales că avem argumente imbatabile, de la resurse naturale paliative, la ecoturism, turismul rural, city break-uri şi festivaluri recunoscute la nivel internaţional. Mult succes tuturor expozanţilor români!’’, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoratului şi turismului.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri