x


  • EUR
    4.8360
    USD
    4.2689
string(16) "instant-articles"

“România NU trebuia să adere la Parchetul European”

"Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu ești obligat, doar cooperezi,” a declarat Șerban Nicolae referitor la aderarea României la Parchetul European.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.03.2019, 16:35

Senatorul PSD Șerban Nicolae spune că România s-a grăbit atunci când a aderat la Parchetul European și că ar fi trebuit doar să colaboreze cu această instituție.

 

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă, preluat de Newsweek: „România nu trebuia să adere la EPPO (Parchetul European, n.r.)! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu. Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu ești obligat, doar cooperezi”.

 

Șerban Nicolae a mai spus că aderarea la EPPO este o chestiune la nivel de guverne și că Parchetul European nu este o instituție fundamentală a Uniunii Europene, pe bază de tratat. „Procurorii români care lucrează acolo își pierd calitatea de procurori în România”, a spus senatorul PSD, care a precizat că doar procurorii delegați la EPPO, adică aceia care vor lucra pe plan național, își vor păstra calitatea.

 

Favorită pentru funcția de șef al Parchetului European este Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA.