România putea lua bani fără dobândă. Ciolacu rupe tăcerea: Au blocat absolut totul

0
26
România putea lua bani fără dobândă. Ciolacu rupe tăcerea: Au blocat absolut totul

Liderul interimar al PSD acuză că PNL face ”jaf național” pentru că liberalii vor să vândă, în plină criză economică, la prețuri mici, cele mai mari companii din România: CEC și Hidroelectrica! ”Trebuie să fii un criminal economic”, a strigat, la România TV, șeful Camerei Deputaților, care îi cere premierului Ludovic Orban să mărească pensiile și alocațiile așa cum scrie în lege.

Liderul PSD acuză că guvernul nu a reușit să atragă investiții străine și că a ajuns să se împrumute la dobânzi uriașe. Ciolacu a declarat că România putea lua 2 miliarde de euro de la FMI, fără dobândă.

”Avem această capacitate să revenim cât mai repede la o creştere economică. Nu ai şantiere publice majore. Nu ai negociat anumite lucruri cu Comisia Europeană, dar nici nu laşi ca oamenii să aibă venituri să intre pe consum. Nu faci nimic, de fapt blochezi absolut totul. Nu ai sursă de venit nici din economia reală, nici din consum, dar vii şi te plângi la televizor şi te împrumuţi încontinuu ca să acoperi găurile.

Filosofia lor de guvernare în acest moment este total greşită. Categoric (n.r. ar creşte consumul dacă ar creşte pensiile şi alocaţiile, n.red). Şi veniturile la bugetul statului, crescând consumul. Este un lucru evident.

Dacă ar mai fi direcţionate către produse româneşti ar fi excelent. Aşa au făcut toate statele europene. Sunt foarte supăraţi că i-am stopat prin lege timp de doi ani să nu vândă CEC-ul şi Hidroelectrica. Acum vor să intenteze ceva o ordonaţă. Nu o să le iasă. Germania, Franţa, Polonia, toată lumea are această lege. Nu poţi să vinzi bunurile statului când toate pieţele sunt căzute. Este jaf naţional! Să vinzi CEC-ul acum în criză economică trebuie să fii un criminal economic.

Investiţiile străine sunt un obiectiv principal. Trebuie să fie pentru orice guvernare. Acum suntem pe zero. Am avut investiţii străine directe 50 de milioane de euro anul acesta. Niciodată în 30 de ani nu a existat această…

S-au relocat foarte multe fabrici din China. N-am văzut niciuna relocată în România. Asta înseamnă negocierea între state şi credibilitatea pe care o ai ca Guvern. Plătim cea mai mare dobândă din UE – 4.57 la sută. Polonia plăteşte 1,2 la sută. Ungaria 0,8. Nimeni nu spune absolut nimic. De la FMI puteam să luăm două miliarde de euro pentru efectele pandemiei cu dobândă zero. Nu am luat niciun ban.”, a spus Ciolacu.