x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(16) "instant-articles"

România să iasă URGENT din grupul Estic!

Este semnalul de alarmă tras de fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, la „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.07.2019, 7:14

În timp ce puterea e devorată din interior de conflicte politice şi pare incapabilă să se conecteze la familiile şi politicile europene, Guvernul pare să ignore bătălia pe funcţii la nivelul Uniunii Europene. Marele pericol e ca România să fie „uitată” într-o tabără de periferie a Uniunii, iar cetăţenii ei să aibă de suferit consecinţele.

 

Cât de serioasă este o țară care anunță că vrea să redeschidă discuțiile despre MCV, după care vine CCR cu decizia despre completurile de 3? Ce fel de semnale sunt acestea? Ce fel de țară e aceasta? Discuția cu fostul ministru de externe și ministru al justiției, Cristian Diaconescu, a pornit de la aceste premise.

 

Ce fel de cooperare poți avea și mai ales ce fel de încredere poți avea într-un sistem politic de așa natură? s-a întrebat, retoric, Cristian Diaconescu. El spune că politicienii vor invoca la Bruxelles decizia CCR „spunând suav”: Știți, noi nu avem nicio legătură, suntem obligați de Curtea Constituțională, poate chiar n-am fi de acord, dar… asta este, că așa este logica în Europa. Nu va funcționa! avertizează fostul ministru de externe și al justiției.