AcasăNEWSRomânia se înarmează. Ce urmează în 2023?

România se înarmează. Ce urmează în 2023?

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, afirmă că se vor face eforturi pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, în condiţiile creşterii bugetului Apărării pentru acest an la 2,5 la sută din PIB, şi că se doreşte găsirea unor soluţii cât mai rapide pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au făcut, vineri, vizite de informare în garnizoanele Buzău şi Focşani.

Potrivit MApN, la Buzău, personalul şi echipa de conducere a Diviziei 2 Infanterie ”Getica” au prezentat conducerii MApN condiţiile de muncă, infrastructura şi starea tehnicii din dotare, iar ministrul s-a interesat de modalităţile de îmbunătăţire a condiţiilor de instruire şi de angajarea deplină în procesul de instrucţie a noilor capacităţi tehnice.

În garnizoana Focşani, echipele de comandă ale brigăzilor 282 Blindată ”Unirea Principatelor” şi 8 Rachete Operativ Tactice”Alexandru Ioan Cuza” au prezentat principalele misiuni şi activităţile planificate pentru perioada următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi sistemele de armament şi echipamente din dotare.

Totodată, conducerea MApN a vizitat expoziţii de tehnică şi facilităţi de instruire şi s-a întâlnit cu militari încadraţi în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS, precum şi cu cei care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard, ai căror colegi se află în prezent dislocaţi, pentru şase luni, în cadrul Grupului de Luptă al NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei.

Angel Tîlvăr s-a declarat impresionat de starea excelentă a unităţilor vizitate şi i-a felicitat pe militari pentru modul în care au executat misiunile în anul 2022. Ministrul a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, având în vedere creşterea bugetului apărării pentru acest an de la 2 la 2,5 la sută din PIB. De asemenea, el a arătat determinarea echipei de conducere a MApN de a găsi soluţii cât mai rapide pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării le-a mulţumit militarilor pentru excelenta colaborare cu celelalte structuri de forţe ale armatei şi cu partenerii din ţările aliate, în cadrul evenimentelor de instruire naţionale şi multinaţionale de anul trecut, subliniind că ”anul 2023 va fi chiar mai important pentru pregătirea militarilor români cu tehnica nouă intrată în dotare”. Generalul Daniel Petrescu a remarcat că ”Poarta Focşanilor” este bine protejată de aceste importante brigăzi din structura de forţe a Armatei României. 

În finalul vizitei, la Spitalul Militar de Urgenţă Focşani au avut loc discuţii cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente şi la programele de investiţii care ar putea fi implementate la instituţia medicală.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.