AcasăEconomieRomânii care vor avea de plătit facturi mai mari cu 30%. E...

Românii care vor avea de plătit facturi mai mari cu 30%. E singurul oraș din țară unde se întâmplă așa ceva

Lovitură puternică pentru acești români. Facturile la apă şi canalizare se vor majora cu peste 30% în Craiova, iar aceasta este cea mai mare scumpire din ultimii 15 ani.

Conducerea Companiei de Apă Oltenia spune că situaţia a devenit critică după ce preţul la energie a explodat. Sursa citată anunță că ar fi dorit să majoreze prețul încă din decembrie, pentru că abia mai face faţă cu cheltuielile la curent și gaze.

“Este cea mai mare creştere din ultimii 15 ani, dar nu că am vrut noi. Din cauza acestui motiv, creşterea energiei electrice”, a declarat Alin Șuiu, director Compania de Apa Oltenia, la Antena 3.

“E inadmisibil. Toată lumea consumă apă pentru uzul casnic, pentru grădină, cei care locuim la casă”, spune o femeie, pentru sursa citată.

Explicația adusă de Compania de Apă Oltenia

De cealaltă parte, recomandarea angajaților de la Compania de Apă Oltenia este ca oamenii să facă în perioada următoare economie.

“Apa este pentru uz casnic, de băut, de spălat, de gătit. Pentru udatul grădinilor, gazonului, solarelor, recomandarea este să îşi foreze puţuri, să folosească apa din puţ pentru udat, şi nu apa din reţea, pentru că nu este o sursă neepuizabilă”, a adăugat Alin Şuiu.

Amintim că în ultimii doi ani, cheltuielile Companiei de Apă Oltenia au fost mult mai mari decât încasările, iar societatea a reușit să reziste din economii.

Ultimele Articole