x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0207
string(10) "imobiliare"

Românii cumpără de la arabi! TRANZACȚIE uriașă în nordul Capitalei

Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu cumpără teren de la arabi pentru a construi peste 1.000 de apartamente dedicate corporatiștilor din Pipera.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 10.01.2020, 8:37

Omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare în Pipera, lângă showroom-ul Porsche București Nord, la un preț cuprins între 9 și 10 milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară. Tranzacția a fost realizată prin intermediul companiei H4L Pipera, firmă înființată în 18 decembrie 2019, potrivit informațiilor Profit.ro. Lotul achiziționat dispune de un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 3, însă în zonă este aprobat un nou Plan Urbanistic Zonal și poate ajunge la CUT de 4,5. La indicatorul actual s-ar putea construi o suprafață de 135.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 1.300 de apartamente.

 

Vânzătorul terenului, compania Emirates International Investment Company (EIIC), este parte a grupului arab National Holding, un conglomerat privat din Abu Dhabi, care administrează un portofoliu de mai multe miliarde de dolari și colaborează cu guvernul din Abu Dhabi. Prin această achiziție, Dragoș Bîlteanu se alătură unor investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 80.000 de angajați.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO