x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(16) "instant-articles"

ROMÂNII, loviți de noroc în această dimineață la VAMA KULATA

Mulți români care au intrat în Grecia, venind din Bulgaria, au scăpat ușor la vama Kulata.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2020, 8:52

O parte dintre românii care au ajuns astăzi dimineață în singurul punct de control dintre Bulgaria și Grecia, Kulata-Promachonas, au stat doar 20 de minute la coadă și au scăpat de testare. ”Am stat 20 de minute la coadă și nu am fost testați. În fața noastră a fost o mașină de Bulgaria din care a fost testată o singură persoană. Testarea nu este pentru toată lumea. Se pare că în dimineața asta doar codurile care încep cu 1 și 3 au intrat la testat. Noi avem cu 2 (codul QR este recepționat după completarea cererii online pe care autoritățile de la Atena au impus-o tuturor celor care intră terestru pe la Kulata, n.r.). Au trecut șase mașini mai devreme și au fost testate doar două persoane, care aveau coduri care începeau cu 1”, a spus George Nedelcu, un român care a trecut azi dimineață vama de la Kulata-Promachonas.

 

De altfel, până miercuri, 15 iulie, ora 6:00, românii care trec până la punctul respectiv de control nu au nevoie de testul COVID 19 și nu sunt supuși toți testului la vamă. În plus, unii dintre români care vor ajunge în aceste ore la Kulata nici nu au apucat să completeze formularul pentru că au fost suspendate.

 

Însă, toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic, inclusiv românii, sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, informează un comunicat MAE.

 

Presa greacă a scris că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

 

Fotografii: George Nedelcu