Românii nu sunt interesaţi de euroalegeri

0
Românii nu sunt interesaţi de euroalegeri

Întrebaţi despre activitatea politicienilor, 60% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de preşedintele Traian Băsescu. În cazul guvernului şi al premierului Călin Popescu Tăriceanu, doar 28, respectiv 30 la sută dintre subiecţi cred că au avut o activitate mulţumitoare.

La capitolul partide, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PD este preferat de 42 la sută dintre cei care au răspuns sondajului INSOMAR. 19 la sută ar pune ştampila în dreptul PSD, 13 procente ar vota PNL, iar câte 5 la sută din voturi ar obţine PNG, PRM şi UDMR. Conservatorii şi liberal-democraţii n-ar trece pragul electoral.

În topul încrederii în personalităţile politice conduce preşedintele Băsescu, cu 53 la sută. El este urmat de Theodor Stolojan, cu 30 la sută şi de George Becali, cu 25 la sută. Pe următoarele locuri se clasează Emil Boc, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană. Sondajul INSOMAR a fost realizat în perioada 10-17 octombrie, pe un eşantion de 1561 de persone, cu o marjă de eroare de 2,7 la sută.