x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(11) "actualitate"

Românii nu sunt vinovați de evoluția pandemiei! Cine ”controlează” coronavirusul din umbră

Rareș Bogdan a spus adevărul despre situația alarmantă a cazurilor de coronavirus din România.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.07.2020, 8:24

Europarlamentarul PNL susține că populația nu este vinovată pentru creșterea numărului de cazuri, ci de vină ar fi presa, pentru răspândirea știrilor false. 

În acest context,  Rareș Bogdan i-a sfătuit pe jurnaliști să facă mai multe eforturi pentru prezentarea cazurilor dramatice ale pacienților infectați cu cumplitul virus.

„Nu vreau să fac niciun fel de speculație, așteptăm să vedem evoluția bolii, Am înc în specialiștiși în funcție de recomandările acestora se vor lua cele mai bune decizii. Nimeni nu-și dorește să introducă noi restricții. Din păcate sunt tări care au fost nevoite să introducă noi restricții, vedem că Sydney (Australia) a intrat în carantină, Catalonia în Spania a anunâat că s-a introus purtarea măștii ogligatoriu în toate spațiile, inclusiv pe stradă.

Sunt state care iau măsuri foarte dure, cazul Braziliei  a fost cel mai elocvent. În Rom vedem o explozie de cazuri, la peste 500 de cazuri sunt țări care vor lua decizii cu privire la românii care ajung pe teriroriul lor: Austra a luat decizia (de introducere a izolării/carantinei pentru românii care intră în țară – n.r.), Belgia analizează acest lucru.”, a susținut  Rareș Bogdan, la Antena3.

Mai exact, Rareș Bogdan  consideră că fake news-ururile ar fi cele vinovate pentru creșterea cazurilor din țară. 

”E dureros că unii dintre concetățenii noștri nu înțeleg că dacă nu respectă regulile de rămânere în spital, de autoizolare, pot să-i infecteze pe alții. A fost foarte mult fake news. Doamna Merkel era foarte îngrijorată de faptul că fake news-ul a influențat deciziile oamenilor.

Oamenii nu sunt niciodată vinovați. Presa trebuie să ia exemple de oameni care au trecut prin calvarul coronavirus și să vorbească. Ca să putem convinge oamenii că acest virus există, oamenii care au avut virusul trebuie să vorbească.”, a mai spus europarlamentarul.