x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Românii se pregătesc de o nouă minivacanță. Guvernul dă liber pe 30 aprilie pentru ca bugetarii și elevii să stea 4 zile în vacanța de 1 mai

Executivul pregătește o Hotărâre prin care va da liber bugetarilor pe 30 aprilie pentru a prelungi vacanța de 1 mai, aceasta urmând să aibă 4 zile, potrivit unor surse guvernamentale.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.04.2018, 18:39

Potrivit unei propuneri a Ministerului Muncii, ziua de 30 aprilie, care va fi luni, va fi liberă și se va recupera cu altă ocazie. Astfel, bugetarii și, bineînțeles, elevii vor începe minivacanța de 1 mai pe 28 aprilie, urmând să aibă 4 zile libere.

 

Astfel, la trei săptămâni de la vacanța de Paște, care a fost tot de 4 zile, pe bugetari și elevi îi așteaptă o altă minivacanță de 1 mai.

 

 

Următoarea zi de sărbătoare legală este 27 mai, care, practic, se pierde, pentru că va fi duminică, însă, a doua zi, 28 mai, este tot zi liberă. În aceste zile se sărbătoresc Rusaliile.

 

Românii vor avea o altă minivacanţă de 1 iunie, zi liberă, de asemena, care cade într-o zi de vineri. Adormirea Maicii Domnului, care este sărbătorită pe 15 august, va fi, în 2018, într-o zi de miercuri.

 

Sfântul Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie, va fi într-o vineri, iar a doua zi, sâmbătă, va fi 1 Decembrie, tot zi de sărbătoare legală.

 

De asemenea, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor cădea în zile de marţi şi miercuri.