Românii speră să se descurce cu doar 3.000 lei în vacanță. Bugetele s-au dus în cap

Majoritatea românilor abia aşteaptă sezonul estival, acesta fiind momentul când au singura vacanţă dintr-un an.

Din păcate, bugetele de vacanţă s-au diminuat semnificativ în ultima perioadă, iar mulți români nu cheltuie mai mult de 3000 de lei pentru câteva zile de relaxare. Aceste constrângeri financiare au impact asupra modului în care românii își planifică și petrec vacanțele.

Vacanță pe buget limitat

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), doar o treime dintre familiile din România își permit să stea în vacanţă o săptămână întreagă.

Aproximativ 66% dintre români aleg să își petreacă concediul în țară, iar un român din patru declară că bugetul alocat pentru vacanța de anul acesta variază între 1.000 și 3.000 de lei, potrivit sondajelor recente, anunță Antena 3 CNN.

Aceasta evidențiază o tendință de economisire și de găsire a soluțiilor mai accesibile pentru a se bucura de timp liber.

Frecvența vacanțelor și impactul financiar

Pentru 6 din 10 români, vacanțele sunt o plăcere rară, având loc doar o dată sau de două ori pe an, în principal în perioadele de vară și iarnă.

În ciuda dorinței de a se relaxa și de a evada din rutina zilnică, 2 din 10 români menționează că ultima lor vacanță a fost acum mai bine de 12 luni. Principalul obstacol pentru care unul din doi români nu a călătorit de mai bine de un an este lipsa resurselor financiare.

Această situație subliniază provocările economice cu care se confruntă multe familii din România și dificultatea de a găsi fonduri pentru vacanțe.

Așadar, deși românii tânjesc după vacanță și timpul liber pe care îl oferă, realitățile financiare îi constrâng să își reducă cheltuielile și să caute alternative mai economice pentru a se bucura de momente de relaxare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed