x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Românul care munceşte la 101 ani şi-a făcut lichidarea. Baciul Ştefan se va putea bucura, în sfârşit, de PENSIE!

Baciul Ştefan Gros, cel mai vârstnic salariat din România, şi-a depus actele pentru lichidare şi a decis să iasă le pensie, la vârsta de 101 ani.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.05.2018, 16:16 | Actualizat: 17.05.2018, 16:16

De zece ani, Ştefan Gros deţine un record ciudat: este cel mai vârstnic salariat din România, cu carte de muncă. S-a angajat ca cioban la cei peste 90 de ani ai săi, însă zilele trecute şi-a depus lichidarea şi, cel mai probabil, îşi va face actele pentru ieşirea la pensie.

 

Chiar şi aşa, spune fostul său patron, omul de afaceri Emil Părău, baciul Ştefan nu vrea să se despartă de oile de care a avut grijă. Ştefan Gros va avea parte şi de o petrecere „de pensionare”, cu bucate specifice oierilor pregătite la stână, pe munte, a relatat Emil Părău.

 

Ştefan Gros a păstorit o turmă de oi, în Valea Jiului. Anul trecut a fost recompensat de autorităţile din judeţul Hunedoara cu o diplomă de excelenţă, fiind considerat „un model de putere de muncă, de caracter şi un exemplu pentru comunitate”.

 

Ştefan Gros locuieşte în satul Vâlcelele Bune de pe Valea Streiului şi se ocupă cu păstoritul de peste 80 de ani.

 

A povestit că de-a lungul vieţii sale a trăit o mulţime de experienţe ieşite din comun. Turmele pe care le-a avut în grijă şi cu care a cutreierat munţii i-au fost atacate deseori de animale sălbatice, iar o dată s-a luptat cu un urs care luase o oaie din stână.

 

A fost la un pas de moarte, după ce animalul sălbatic l-a apucat şi l-a aruncat prin cetina unui brad, însă câinii săi i-au sărit în ajutor şi au alungat ursul.

 

„Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân”, relata ciobanul, care din 2008 este angajat cu carte de muncă şi, tot de atunci, deţine „titlul” de cel mai vârstnic salariat.

Ştefan Gros provine dintr-o familie longevivã, tatãl lui a trãit pânã la 103 ani si un bunic de-al sãu a trecut de 107 ani.

 

SURSA: Adevarul.ro