Romanul care s-a imprumutat de la banca 1,4 milioane franci. E ruinat

Conform ultimei declaraţii de avere, senatorul Sorin Roşca Stănescu a luat de la bancă nu mai puţin de 1,4 milioane de franci elveţieni, în anul 2007.

Mai exact, Roşca Stănescu a contractat în anul 2007 de la banca austriacă Raiffeisen Bank doua credite în franci elveţieni: unul în valoare de 938.800 CHF şi altul de 468.727 CHF.

În timp ce românii de rând şi-au luat câteva zeci de mii de franci pe o perioadă de 25 sau chiar 30 de ani, creditele lui SRS au fost făcute pe o periodă de 11 ani, ceea ce înseamnă că impresionanta sumă de 1,4 milioane de euro trebuie rambursată de către Sorin Roşca Stănescu până în anul 2018.

În afară de cele două credite în franci, Roşca Stănescu mai are un credit de 3 milioane de euro, despre care au apărut informaţii în 2013 că senatorul nu a plătit nici măcar o singură rată. Motiv pentru care BRD, banca de la care a luat suma respectivă, a început executarea silită.

În luna octombrie a anului trecut, Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.

Francul, la un maxim istoric

Leul s-a depreciat puternic față de francul elvețian. Cursul anunțat ieri de Banca Naţională a României a fost  de 4,4716 lei pentru un franc elvețian, după ce vineri cursul oficial a fost de 4,4228 lei/franc.

Faţă de începutul săptămânii trecute, leul s-a depreciat faţă de francul elveţian cu nu mai puţin de 17%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri