x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(7) "general"

Romsoft – o companie intrată în insolvență din cauza rau platnicului Intrarom, reușește să caștige în instanță executarea silită a 10,000,000 de lei de la grecii care au încasat de la Loteria Română sute de milioane

În spatele scandalurilor care au invadat în ultimul timp scena politică şi televiziunile, se petrec o mulţime de drame a căror victime, din păcate, sunt companii româneşti nevoite să părăsească arena economiei de piaţă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.06.2017, 15:39 | Actualizat: 17.06.2017, 15:39

Nu vorbim aici de lipsă de profesionalism sau de determinare, ci despre un curent indus de companii care câştigă licitaţii în mod discutabil, care nu au resurse interne de livrare a proiectelor şi care recurg la utilizarea inteligenţei cumpărate la preţ redus, uneori chiar gratis. O strategie ipocrită, care, în timp, va duce la dispariţia business-ului autohton, care va fi exclus din circuitul firesc prin tertipuri ilegale susţinute de găselniţe avocăţeşti menite să exploateze fiecare fisură legislativă.

 

Din fericire, nu întotdeauna se întâmplă astfel. Ca o confirmare a faptului că justiţia este corectă şi imparţială iar unii judecători nu se lasă influenţaţi de imaginea puternicelor case de avocatură, după 4 ani şi peste 200 de procese, în diverse instanţe, dreptatea pare să găsească calea spre lumină pentru ca o firmă românească, în speţă Romsoft, reuşeşte să execute silit, deja celebra Intrarom. Să nu uităm că despre această companie, de-a lungul timpului, presa a scris mult, aducând în faţa opiniei publice aspecte relevante despre modul în care au fost derulate proiecte extrem de importante şi mă refer aici la Loteria Naţională, Trezorerie, Ministerul Justiţiei şi multe altele. Indicatorii financiari publicaţi pe site-ul Ministerului de Finanţe, relevă pierderile masive, strategia de divizare şi modul în care au fost făcute achiziţiile pentru aşa zisa producţie, cu diferenţe mari între preţurile de intrare şi cele de ieşire ale produselor finite, către alte firme.

 

Aş aduce în atenţie, în primul rând situaţia fără precedent a proiectului Resource Management System (RMS) de la Ministerul Justiţiei, finanţat de Banca Mondială, asupra căruia trăgeam anul trecut un semnal de alarmă şi al cărui termen de finalizarea a fost cu mult depăşit. Surse din piaţă ne relatează că în acest moment nu există, din partea Intrarom, o echipă proprie alocată, că sunt arii de proiect văduvite de resurse şi că activităţile se desfăşoară sporadic, cu personal, foarte posibil, angajat şi la producătorul soluţiei software. Acesta structură de personal ar fi formată din soţii şi soţi, condusă de fostul şef de proiect racolat de la Romsoft, care lucrează prin propria firmă folosind documente elaborate de Romsoft, fără respectarea celor mai elementare reguli de confidenţialitate specifice activităţii IT&C şi nu numai.

 

Interesant este faptul că Intrarom a încheiat unilateral un contract comercial cu scopul de a se sustrage de la plata serviciilor furnizate de Romsoft, până la un moment dat, ulterior continuând să lucreze cu acelaşi personal, sub diverse forme. Dar nu presa analizează legalitatea prestării serviciilor. Cu siguranţă sunt organe ale statului abilitate să o facă. Un fapt este cert, un proiect foarte important care dacă eşuează poate compromite reforma sistemului judiciar românesc, este lăsat la discreţia unei firme care a fost implicată, prin reprezentanţii săi, într-un mare circuit infracţional, aşa cum se arată în comunicatul publicat de biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Astfel a fost adusă la cunoştinţa opiniei publice implicarea Intrarom, prin reprezentanţi şi acţionari, în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin înregistrarea de cheltuieli fictive în contabilitate cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Acelaşi comunicat de presă ne informează despre trimiterea în judecată a lui NIKOLAOS DOUKAKIS, director general al Intrarom şi a unuia dintre acţionari, doamna ANCA DANIELA RUSU. În mod firesc apare şi întrebarea: “Unde s-au dus banii încasaţi de la Ministerul Justiţiei?” Poate că într-o zi vom afla şi răspunsul.

 

mai multe pe Sfin.ro.