AcasăMoney&PeopleROMVN, vedeta rapp-ului german, nimeni altul decât fiul legendarului chitarist Phoenix, Erland...

ROMVN, vedeta rapp-ului german, nimeni altul decât fiul legendarului chitarist Phoenix, Erland Krauser

Discul înregistrat, mixat și masterizat la Erland Krauser Studios, se bucură de succes pe piața germană dar și pe Youtube și are parte de recenzii pozitive în presa de specialitate.

Roman, alias ROMVN, a moștenit de la tatăl său pasiunea pentru muzică, e solist, chitarist și tobar, și  a activat în mai multe trupe germane precum Brother in Arms. În paralel, și-a făcut un renume ca blogger de călătorii și fitness.

Profesor de chitară și inginer de sunet, Erland, acum în vârstă de 62 ani, locuiește la Hamburg după ce a cântat peste tot în lume, ca membru al big-bandului condus de cel mai mare jazzman german, James Last (Hans Last).

Dintre toți membrii Phoenix ce au ales să emigreze, Krauser a fost singurul  care a găsit succesul în occident. A cântat de la începuturile lui  ‘80  în formații precum Lake, Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane, Putting On The Ritz ori Roter Mund. Consacrarea sa pe piața muzicală vestică a venit după 1992, când a început să cânte cu James Last.

Roman, alături de tatăl său, Erland Krauser

Erland Krauser a cântat în întreaga lume cu cel mai mare jazzman al Germaniei, James Last

Timp de 23 de ani,  timișoreanul Erland Krauser a susținut sute de spectacole, multe de gala, pe celebre arene, amintim Royal Albert Hall din Londra unde a cântat de câteva zeci de ori.  Activitatea sa în trupa sus amintită s-a încheiat odată cu moartea marelui  Hans Last, în urmă cu șase  ani. De atunci Krauser s-a concentrat asupra carierei sale de chitarist solo. Muzician respectat în Germania, Erland Krauser a susținut și câteva concerte de club  în România, în urmă cu doi ani.

Erland Krauser a ales să plece clandestin din țară, în 1977, ascuns de Nicu Covaci în cutii de boxe audio. La fel și Josef  Kappl și Ovidiu Lipan ”Țăndărică”.  Plecarea rebelilor muzicieni s-a transformat într-un cutremur politic în România comunistă.

 

 

Ultimele Articole