AcasăExterneRuși își evacuează „de urgență” familiile din Crimeea și sudul Ucrainei! Ofițerii...

Ruși își evacuează „de urgență” familiile din Crimeea și sudul Ucrainei! Ofițerii FSB încearcă să-și vândă locuințele

​Ofițerii de informații ucraineni raportează că invadatorii ruși efectuează o evacuare urgentă a familiilor lor din Crimeea și sudul Ucrainei, în timp ce ofițerii FSB încearcă să-și vândă în secret locuințele din peninsulă în contextul contraofensivei forțelor ucrainene, relatează Ukrainska Pravda.

„Acțiunile de succes ale apărătorilor Ucrainei obligă așa-numitele autorități din Crimeea ocupată temporar și din sudul țării noastre să-și mute de urgență familiile pe teritoriul Federației Ruse”, arată un comunicat al Direcției Principale de Informații.

Angajații FSB încearcă să-și vândă locuințele, deși rușii au restricționat acest lucru

Totodată, potrivit ofițerilor de informații, în ciuda asigurărilor date populației că este sigur să rămână în peninsulă, reprezentanții administrației de ocupație a Crimeei, angajații FSB și comandanții unor unități militare încearcă în secret să-și vândă locuințele și să-și evacueze de urgență rudele din peninsulă.

În același timp, ocupanții au interzis încheierea de acorduri privind cumpărarea și vânzarea de locuințe, au impus restricții privind circulația peste podul Crimeea și încearcă în toate modurile posibile să închidă accesul la informații despre acțiunile contraofensive ale apărătorilor Ucrainei.

Luni seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene au recuperat în septembrie 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul capturat de Rusia.

Jurnalistul de război rus Alexandr Sladkov a spus luni că militarii ruși se tem că vor fi abandonați.

De altfel, potrivit Statului Major al forțelor armate al Ucrainei, comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma unei contraofensive ucrainene dramatice care a remodelat războiul și a zdruncinat Moscova.

„Comandamentul militar al Federației Ruse a suspendat trimiterea de noi unități, deja formate, pe teritoriul Ucrainei”, au declarat oficialii pe pagina de Facebook a Statului Major.

„Situația actuală din teatrul de operațiuni și neîncrederea față de comandamentul superior au forțat un număr mare de voluntari să refuze categoric perspectiva serviciului în condiții de luptă”, se mai spune în comunicat.

Pe de altă parte, Ramzan Kadîrov a anunțat luni că aproximativ 10.000 de luptători ceceni vor fi trimiși în regiunile Herson, Zaporojie și în Republica Populară Donețk” după prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov săptămâna trecută.

În ceea ce-i privește pe separatiștii pro-ruși, cei din regiunea Donețk învecinată Harkovului par în derută după ultimele înfrângeri suferite de armata rusă și vorbesc despre situația „dificilă” de pe front.

Noi imagini video apărute pe rețelele de socializare arată că luptele s-au extins în Donețk și că trupele ucrainene au intrat deja luni seara în orașul Sviatogorsk din această regiune.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.