AcasăEconomieRusia a oprit temporar fluxul de gaze prin gazoductul Nord Stream 1

Rusia a oprit temporar fluxul de gaze prin gazoductul Nord Stream 1

Gazprom a anunţat la începutul lunii august că va întrerupe fluxul de gaze prin conducta Nord Stream 1 până sâmbătă, o pauză de trei zile pentru mentenanţa de rutină a unei staţii de compresoare.

Potrivit Gazprom, singura turbină rămasă, care se află la staţia de compresoare Portovaia, are nevoie de mentenanţă.

Şeful Agenţiei Federale de Reţea a Germaniei, Klaus Mueller, a declarat că lucrările de mentenanţă sunt de neînţeles din punct de vedere tehnic şi consideră că este o modalitate de a pedepsi Germania pentru că a condamnat invazia Rusiei în Ucraina

Gazprom a redus în mod repetat debitul de gaz prin Nord Stream 1, invocând probleme tehnice, cum ar fi repararea echipamentelor. Berlinul numeşte aceste reduceri o mişcare politică menită să semene incertitudine şi să crească preţurile pe fondul războiului din Ucraina.

Rusia a redus, de asemenea, fluxul de gaze către alte ţări europene care s-au alăturat Ucrainei.

Rusia a oferit aproximativ o treime din livrările de gaze ale Germaniei. Guvernul a precizat săptămâna trecută că scăderea fluxurilor de gaz a confirmat că Germania nu se poate baza pe livrările de gaze ruseşti, anunţând că îşi va intensifica cerinţele de stocare a gazelor şi va lua măsuri suplimentare pentru menţinerea proviziilor.

 

Ultimele Articole