AcasăEconomieRusia acuză Ucraina de atacarea mai multor platforme de foraj în mare,...

Rusia acuză Ucraina de atacarea mai multor platforme de foraj în mare, în largul Crimeei ocupate; atacuri soldate cu cel putin trei răniţi

”În această (luni) dimineaţa, inamcul a atacat platforme de foraj Cernomorneftegaz. Sunt în contact cu colegii noştri de la Ministerul Apărării şi (Serviciile speciale) FSB. Încercăm să salvăm oameni”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, Serghei Aksionov.

Potrvit lui Aksionov, cinci din 12 persoane au fost salvate – inclusiv trei răniţi -, iar celelalte persoane erau căutate în continuare, ”cu participarea unor nave de petrulare şi mjloace aeriene”.

Serghei Aksionov nuprecizează care instalaţii au fost atinse.

Însă compania Cernomorneftegaz este cea care exploatează mai multe zăcăminte de gaze naturale şi petrol la Marea Neagră şi Marea Azov, în largul Crimeei ocupate.

Este pentru prima oară când ruşii anunţă un atac vizând infrastructuri de hidrocarburi offshore în Crimeea de la începutul invaziei şi războiului ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Ultimele Articole