AcasăExterneRusia bombardează „gropile de cenușă” ale centralei nucleare de la Zaporojie pentru...

Rusia bombardează „gropile de cenușă” ale centralei nucleare de la Zaporojie pentru a elibera praf radioactiv

Direcția de informații a Ucrainei susține că Rusia încearcă să bombardeze „gropile de cenușă” ale centralei nucleare Zaporojie pentru a „stârni nori de praf radioactiv”, informează The Guardian.

Într-o actualizare postată pe canalul oficial Telegram al agenției noaptea trecută, oficialii au spus că atacurile cu mortiere asupra suburbiilor din Energodar au vizat gropile de cenușă ale uzinei Zaporojie.

Acestea sunt locuri în care se depozitează cenușa care rezultă în timpul funcționării centralelor termice. Aceste deșeuri au o concentrație mare de substanțe toxice și un nivel de radiație care este de cel puțin 2,5 ori mai mare decât fondul natural. La uscare, formează praf care se poate deplasa pe distanțe considerabile.

În urma loviturilor de mortierer asupra gropilor de cenușă, se formează nori de praf, care sunt aruncați de vânt în vecinătatea Energodarului. Monitorizarea fondului de radiații, care se efectuează în apropierea centralei nucleare, indică o creștere a nivelului de radiații. Ocupanții încearcă să prezinte aceste date ca fiind rezultatele unor presupuse «atacuri ale forțelor armate ale Ucrainei»”, scrie în postarea de pe Telegram a serviciilor ucrainene de informații.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.