Rusia dă vina pe Ucraina pentru tragedia din Dnipro. Noul bilanț arată că sunt 40 de morţi

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sugerat, luni, că forțele ruseu au lovit clădiri rezidenţiale din Ucraina, la două zile după ce un bloc de locuinţe din oraşul Dnipro. Potrivit Moscovei, racheta ar fi a fost deviată de apărarea antiaeriană ucraineană.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Kievului, racheta rusească a ucis cel puţin 40 de persoane în timp ce alte câteva zeci sunt date dispărute. Printre victime se află și trei copii. Totodată, 39 de oameni au fost salvați, 75 au fost răniți şi 46 sunt încă dați încă dispăruți.

„Forţele armate ruse nu lovesc clădiri rezidenţiale sau facilităţi de infrastructură socială. Atacurile sunt efectuate asupra unor ţinte militare, evidente sau camuflate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei TASS.

Imobilul a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22

Forţele aeriene ucrainene spun că imobilul a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22, care a distrus două etaje în care se aflau aproximativ 75 de apartamente.

Dmitri Peskov a sugerat însă că este posibil ca blocul să fi fost lovit pentru că racheta rusă a fost interceptată de o „contramisiune antiaeriană” ucraineană. El a adăugat că „unii reprezentanţi ai părţii ucrainene” au ajuns la aceeaşi concluzie.

Proiectată iniţial ca rachetă anti-navă, Kh-22 este o armă mai veche şi mai puţin precisă decât majoritatea rachetelor moderne.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, declarase sâmbătă că se pare că racheta rusă a căzut pe clădirea rezidenţială după ce a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană, dar. comentariile sale au fost aspru criticate în Ucraina, ceea ce l-a obligat să îşi ceară scuze.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri